El projecte Jove Voluntariat lector és un projecte que busca fomentar la relació dels joves andorrans amb la gent de la tercera edat. Alumnes d’entre 15 i 18 anys visiten periòdicament les residències on interactuen amb les persones grans a través d’activitats musicals, de dansa i de lectura.

El projecte va néixer de la mà de les professores Salomé Carballo i la Elena Sineiro que són les creadores d’aquesta idea. Durant una classe de llengua els mateixos alumnes van proposar aquesta idea a les professores les quals la van fer realitat amb l’ajuda de Bomosa. El Jove Voluntariat lector ja és una realitat a Andorra i cada mes hi participen una vintena d’alumnes dels diferents sistemes educatius andorrans. Els joves visiten les residències d’avis i llegeixen lectures que ells mateixos trien, ja bé en format prosa, poesia o relats teatrals . Pels avis, suposa un gran al•licient i gaudeixen molt compartint aquests moments amb el jovent. Pels joves és una activitat molt enriquidora, ja que aprenen moltes coses dels més grans, als quals els hi transmeten molts valors com la humanitat i el respecte intergeneracional.

Degut a la bona acceptació de la primera lectura de contes als més menuts, nens de 4 a 8 anys, (a la biblioteca de Prada Cassadet el 29 de gener), el Jove Voluntariat Lector està treballant per fer extensible les lectures de contes a altres biblioteques del país, i traslladar així, la cultura literària als més petits.

La vostra opinió

TENS ALGUN PROJECTE A ON COMPARTIM VALORS?

ESCOLTEM LES TEVES IDEES, FEM CRÉIXER ELS TEUS PROJECTES