Amb l’ampliació de l’espai de coworking en 1.000 m2, ubicats als baixos de l’edifici actual i del contigu, Hive Five Coworking Andorra disposarà de més de 200 punts de treball, en un edifici de baixos i sis plantes de 2.200 m2, situat al centre d’Andorra la Vella. D’aquests 1.000 m2 de creixement, 600 es dedicaran a la generació de nous espais de treball i els altres 400 m2 es destinaran a altres serveis del coworking.Actualment, l’ocupació del Coworking de l’Univers BOMOSA és del 80%,  amb 112 hivers (74  homes i 38 dones), 26 són d’Andorra i prop d’uns 60 són catalans i espanyols, la resta tenen 15 nacionalitats diferents. Els emprenedors estan distribuïts en 82 empreses de 15 sectors econòmics diferents: des de consultoria i TIC, els més nombrosos, fins a serveis, finances, immobiliària, gaming o marketing digital. El perfil dels hivers és el d’emprenedors, directors d’startups i professionals autònoms, així com assalariats d’empreses ja consolidades.

Des de l’any 2020, any que va obrir les portes en plena pandèmia, Hive Five ha acollit uns 400 hivers, molts dels quals han creat, desenvolupat i fet créixer projectes empresarials al Principat.

El director de Hive Five, Martí Batalla, afirma que “després de l’evolució d’aquests tres anys, estem convençuts que hem creat un espai ideal per generar i potenciar el talent dels emprenedors i dels professionals que acollim i volem continuar apostant per fer créixer el talent, la innovació amb la vocació de reforçar l’ecosistema d’emprenedoria al país. Gràcies a la bona resposta dels nostres usuaris, l’empresa ha fet una aposta important per ampliar l’espai per acollir nous emprenedors”.

Molt més que un espai de coworking

Durant aquests tres anys de vida, Hive Five també ha consolidat els valors que marquen la diferència d’aquest espai de coworking com són la creació de comunitat i la possibilitat de fer networking entre els hivers; la sostenibilitat de l’espai i dels serveis que s’ofereixen, o el fet que sigui l’únic cowork 100% pet friendly d’Andorra. Per Martí Batalla, “aquests valors són una de les clau de l’èxit d’aquest espai per créixer, connectar i prosperar en un entorn empresarial únic”.

Hive Five també es caracteritza per organitzar esdeveniments, actes i jornades que aporten valor a la comunitat de hivers i a l’ecosistema emprenedor i innovador d’Andorra. A banda de les activitats de networking i de formació, es treballa en col·laboració amb d’altres entitats i institucions, per aportar valor afegit en els àmbits de l’emprenedoria i el talent d’Andorra.

Fotos: Comú Andorra la Vella / Tony Lara

Altres activitats de la jornada de celebració del tercer aniversari

Durant el matí, el cònsol major d’Andorra la Vella, David Astrié, ha visitat de les instal·lacions de Hive Five, acompanyat fundador d’Univers BOMOSA, Turi Mora; del director general del BOMOSA, Manel Garcia i del director de Hive Five, Martí Batalla. Després de conèixer els espais del coworking, David Astrié ha fet una trobada amb un grup de hivers per intercanviar inquietuds i idees.

El cònsol major, David Astrié ha valorat la visita i ha ressaltat l’important servei que espais com Hive Five ofereixen a Andorra la Vella en un moment en què l’emprenedoria està experimentant un creixement molt considerable. En aquest sentit, ha destacat l’interès que s’ha registrat en els darrers anys per obrir negocis a la parròquia, i especialment els relacionats amb les noves tecnologies, la consultoria de gestió empresarial i la publicitat. Alhora, ha recordat que el Comú ofereix als joves emprenedors menors de 35 anys que estableixin el seu primer negoci a Andorra la Vella ajudes i subvencions dels impostos i taxes comunals.

A la tarda, a partir de les 18 hores, està prevista la celebració d’un afterwork, una activitat que ja és habitual entre els hivers per crear un espai de relació i fomentar la comunitat, però que avui serà l’escenari per “bufar” l’espelma del tercer any de vida del coworking. L’afterwork tindrà lloc a l’emblemàtica sisena planta de l’edifici de Hive Five by BOMOSA on es troba la terrassa exterior amb vistes panoràmiques al centre d’Andorra la Vella.

La vostra opinió

TENS ALGUN PROJECTE A ON COMPARTIM VALORS?

ESCOLTEM LES TEVES IDEES, FEM CRÉIXER ELS TEUS PROJECTES

Subscriu-te a la newsletter