BOMOSA Fundació ha presentat el seu llibre solidari “Les joies de la fauna d’Andorra”, un recopilatori actualitzat de les publicacions del biòleg i, també, autor del llibre, Mario Chimenea, entre els mesos de març del 2017 i de juny del 2019, en diferents mitjans de comunicació, adaptant-lo amb una redacció que resultés atractiva per al públic en general, amb llegendes, curiositats i explicacions mitològiques (en alguns casos, fins i tot, amb un transfons màgic). Quaranta espècies d’animals són descrites pel seu autor qui, durant la presentació d’aquesta tarda, no ha dubtat en explicar els motius que l’han portat a participar en la redacció d’aquest llibre i que han estat “la seva finalitat solidària a favor dels projectes socials de BOMOSA Fundació, el poder presumir d’un país únic en diversitat i en especies i, sobretot, obrir els ulls dels lectors, perquè puguin veure l’entorn que ens envolta amb una perspectiva ecologista i natural, deixant-se sorprendre”.

Durant l’acte, el fundador de BOMOSA, Turi Mora, ha ressaltat que “des de BOMOSA, tant la part empresarial com social i filantròpica, hem impulsat i donat suport a projectes que aporten valor afegit al país, especialment, pensant en la protecció de les persones, els animals i el medi ambient”, perquè “volem contribuir a fer d’Andorra un referent en aquests àmbits i ens fa molta il·lusió compartir valors i projectes que sumen en aquesta direcció”. Per aquest motiu, BOMOSA Fundació destinarà els beneficis de la venda d’aquest llibre als seus projectes de cura i suport a animals vulnerables d’Andorra, com són els seus programes de conscienciació contra l’abandonament i a favor de l’adopció, així com d’assistència veterinària i el banc d’aliments.

Suport institucional

A la presentació, la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat del Govern d’Andorra, Sílvia Calvó, ha volgut destacar el valor del patrimoni natural posant de relleu que “som un país conscient del fet que la natura i els paisatges són el nostre actiu principal, ja sigui de cara al turisme com per la qualitat de vida dels que vivim aquí. El nostre patrimoni natural mereix ser més conegut, protegit i valoritzat”.

Per la seva banda, l’ambaixador d’Espanya a Andorra, Ángel Ros Domingo, també ha participat a l’acte del llibre. Per una banda, per motius personals, per tal de donar suport a Mario Chimenea, qui treballa a l’ambaixada i, per l’altra, per qüestions professionals, destacant que “hi ha dos característiques que marcaran aquest segle: la sensibilitat mediambiental i la lluita contra el canvi climàtic que amenaça la biodiversitat i aquest llibre s’emmarca en la difusió del coneixement del medi i, de les aus en particular, via imprescindible per respectar el medi ambient”.

Ressò mediàtic:

RTVA

El Periòdic d’Andorra (digital)

El Periòdic d’Andorra

Diari d’Andorra

Bondia

Ràdio Valira Entrevista amb l’autor, Mario Chimenea

Dona Secret

La vostra opinió

TENS ALGUN PROJECTE A ON COMPARTIM VALORS?

ESCOLTEM LES TEVES IDEES, FEM CRÉIXER ELS TEUS PROJECTES

Subscriu-te a la newsletter