El Comú d’Encamp entrega les claus de l’Alberg de la Baronia a Bomosa

Tornar al llistat

El Comú d’Encamp ha fet entrega, aquest dijous, de les claus de l’Alberg de la Baronia a Bomosa com a empresa concessionària en un pas més que donarà forma al futur Andorra Mountain Camp. Aquest traspàs ha comptat amb la presència del conseller de Joventut, Tursime i Esports, Xavi Fernández, així com de la CEO de Bomosa, Gemma Riu, i formalitza el tret de sortida d’aquest nou projecte per a la zona.

Tal com ha recordat el conseller de Fernández, aquest traspàs de claus és un pas més per fer realitat un projecte que serà dinàmic i aportarà valor afegit a la parròquia i al país. Així l’adjudicació vol aprofitar l’entorn natural incomparable per transformar l’Alberg de la Baronia en un ecohostel que s’anomenarà Andorra Mountain Camp.

Tal com ha dit la CEO de Bomosa, “el projecte vol actuar com a pol d’atracció de turisme de qualitat que busqui gaudir del medi ambient en un entorn de muntanya”. La intenció és oferir als visitants una experiència integral de vacances en la natura i descans actiu, realçant l’entorn natural andorrà en temporada d’hivern, amb excursions amb raquetes, i d’estiu, amb tirolina i tir amb arc, focalitzant-se en apropar el turisme a la natura i ecologia d’Andorra.

Riu ha indicat que el compromís de Bomosa amb el desenvolupament sostenible del projecte ha d’augmentar significativament la inversió que s’havia previst inicialment en el moment de presentació del projecte al Comú. En aquest sentit, encara s’estan dissenyant els espais concrets del nou ecohostel però es tracta d’un recinte modern i de disseny, de aulitat i ecològic. Així, està previst començar la reforma després de l’estiu i estar oberts a principis de l’any 2017.

Per la seva part, Fernández ha recordat qeu l’adjudicació es va idear en l’anterior mandat per recuperar el dinamisme d’aquest enclavament. Fernández ha recordat que el 2015 es va fer públic el concurs per recuperar l’antiga zona que aportaria activitats tot l’any i que alhora gestionaria l’espai i la casa de colònies de la Baronia. La concessió també preveu descomptes per als clubs i associacions de la parròquia i de 23 euros per infant i monitor de les colònies organitzades pel Comú d’Encamp.

L’adjudicació, d’una durada de 15 anys, ha de permetre convertir aquest espai en un punt de referència i aportarà un pagament fix d’un cànon anual i una aportació variable segons els ingressos de la concessionària. La voluntat del Comú és treballar per desentacionalitzar el turisme. L’obertura del Funicamp a l’estiu, l’aposta decidida per les estades esportives, activitats com l’Overland, la Purito, l’Spartan i el reforç i millora de les instal·lacions per acollir competicions o les rutes culturals en són alguns exemples.

També pots veure els diferents reportatges que han publicat en les seves edicions del 22 d’abril Ràdio i Televisió d’Andorra, el diari BonDia i el digital Forum.ad, a més del Diari d’Andorra, que també se’n va fer ressò.

20160522-bondia-alberg-baroina
20160422-diari-dandorra-alberg-baroina

 

 

email

Contacte Departament de Premsa de Bomosa

info@bomosa.ad

Categories

Vols donar suport a un dels nostres projectes?

Subscriu-te a la newsletter