Conveni amb l’Associació Canina d’Andorra i el Govern d’Andorra (ACANA)

Tornar al llistat

Bomosa va signar el 29 d’octubre del 2012 un conveni amb el Ministeri d’Economia i Territori i l’Associació Canina d’Andorra (ACANA) sobre la tinença responsable d’animals de companyia. L’acord permet la construcció d’un tancat annex a les instal•lacions actuals de la gossera per realitzar activitats educatives i lúdiques, així com l’esterilització de les femelles del centre i la promoció de l’adopció internacional dels animals que hi són acollits.

El conveni s’estableix per un període de deu anys en el qual Bomosa es compromet a assumir la despesa dels materials necessaris per construir un tancat de 220 metres quadrats, en un espai fins ara inutilitzat al costat de la gossera. La nova zona té com objectiu millorar el benestar dels gossos dotant-los d’un espai on passejar, reduir l’estrès de la vida en captivitat i poder realitzar activitats i tallers en col•laboració amb altres entitats del país. L’encarregat de dirigir aquestes activitats és Acana, que també dóna assessorament en el procés d’adopció per fomentar una tinença responsable. Així mateix, Bomosa també es farà càrrec del cost d’esterilització de les femelles de la gossera, que actualment arriben a la vintena, tot i ser una població molt fluctuant. El servei veterinari del Govern ja s’encarrega d’esterilitzar els mascles a la mateixa gossera, però en el cas de les femelles es requereix un quiròfan i anestèsies que no es poden tenir al centre.

El procés, es farà amb dues femelles per setmana i es realitzarà, quan esdevinguin adoptables, i no quan s’adoptin, com fins ara. Per últim, el conveni també vol potenciar les adopcions internacionals de la gossera perquè si Bomosa o Acana aconsegueixen destins per als gossos acollits el Govern no hi trobi impediments administratius.

bon-dia-conveni

conveni

email

Contacte Departament de Premsa de Bomosa

info@bomosa.ad

Categories

Vols donar suport a un dels nostres projectes?

Subscriu-te a la newsletter