El restaurant Organic’s acull el tret de sortida de BioCultura

Tornar al llistat

El restaurant Organic’s de Barcelona, cent per cent ecològic i basat en la filosofia slow fast food, ha acollit avui la presentació de la fira BioCultura, la fira de productes ecològics i de consum responsable més important  de l’estat espanyol, que enguany donarà cabuda a més de 700 expositors i espera rebre més de 70.000 visitants. Tot i que la major part dels productes de BioCultura són de l’àmbit de l’alimentació, també s’hi podran trobar altres propostes respectuoses amb el medi ambient com la cosmètica amb ingredients certificats o el tèxtil orgànic, entre altres. El restaurant Organic’s és una de les empreses impulsades per Bomosa, que vol contribuir així a oferir una alternativa al fast food, saludable i de qualitat, i que alhora tingui cura del medi ambient.

Durant la presentació s’ha posat en valor la producció sostenible i s’ha destacat la importància que ha de tenir l’administració pública alhora de donar suport al consum responsable a través de polítiques de sensibilització adients. Els responsables de l’ONG Vida Sana, organitzadors de la trobada, han destacat que “cal que canviem inèrcies, perquè vivim al món que vivim, i la feina d’educació amb nens és cabdal”.

BioCultura2

Agricultura ecològica

En aquest sentit, els responsables de l’organització de BioCultura han assenyalat que l’agricultura ecològica comporta més salut i menys contaminació, de manera que és bàsica per arribar a un consum responsable. De fet, aquest tipus d’agricultura cada cop té més sortida i mou ja 60.000 milions d’euros a tot el món. Si bé els països que més la posen en pràctica queden bastant lluny de casa nostra – com Austràlia i Nova Zelanda -, la Unió Europea és responsable ja del 27% de l’agricultura ecològica certificada mundial. Tot i que l’estat espanyol és un dels països amb més superfície destinada a aquest tipus d’agricultura, el 75% dels productes que se n’obtenen van dirigits al mercat de l’exportació.

Una de les idees principals que han volgut transmetre els organitzadors és que “l’alimentació pot canviar el món: frenar l’impacte mediambiental, aturar el maltractament dels animals, fer que les grans empreses no hagin de fer servir energia nuclear… tot això es pot aconseguir a través d’una alimentació basada en plantes”.

aliments-organics

Tèxtil orgànic

La propera edició de BioCultura ve carregada de novetats i vol arribar al consumidor responsable des de diferents àmbits. D’una banda, s’hi celebrarà Planeta Moda, una plataforma que dóna suport al tèxtil sostenible d’una manera integral, des del seu cultiu fins al consum final. Planeta Moda defensa l’ús de les fibres procedents del cultiu orgànic, el respecte al medi ambient durant el procés de producció i una indústria tèxtil que tingui un rerefons social.

Planeta Moda tindrà un espai d’expositors propi dins de la mateixa fira al qual hi participaran més de 30 expositors amb les últimes tendències del sector. A més, han preparat un programa d’activitats que inclou tallers, xerrades i debats entre els que destaca la projecció del reportatge “Fashion victims” del programa Salvados de la Sexta. El visionat anirà seguit per un debat al que hi participaran dissenyadors i personalitats lligades al món de la moda per tal de mostrar altres opcions als consumidors. En aquest sentit, s’ha lamentat que “actualment, si vols saber quin és el color de temporada, només cal que miris de quin color són els rius de la Xina”.

Del cinc al vuit de maig al Palau Sant Jordi, Barcelona

Altres dels productes sobre els que podeu conèixer més a la fira de BioCultura són aquells del sector dels mobles i decoració per a l’habitatge, energies renovables, teràpies i medicines complementàries, estalvi i reciclatge, ecologia, medi ambient, turisme rural i cases de repòs, joguines, artesania, música, llibres i revistes. BioCultura començarà demà, el cinc de maig, i tindrà lloc fins el vuit de maig al Palau Sant Jordi de la capital catalana. No us ho perdeu!

email

Contacte Departament de Premsa de Bomosa

info@bomosa.ad

Categories

Vols donar suport a un dels nostres projectes?

Subscriu-te a la newsletter