Regalar temps, regalar paraules, oferir companyia i compartir lectures entre joves i gent gran. Aquest és l’objectiu del projecte Jove Voluntariat Lector que es desenvolupa al Principat d’Andorra des de l’any 2012 amb el patrocini de BOMOSA Fundació.

El programa va arrencar amb dos professors d’humanitats i un petit grup d’estudiants de l’Àgora International Andorra i del María Moliner que van decidir organitzar-se per acostar lectura i cultura als avis residents dels centres sociosanitaris del país. Sota el lema “Llegir és escoltar i escoltar és acompanyar”, l’experiència va ser millor del que inicialment es plantejava. Tant per part dels voluntaris, com la gent gran i els joves es van crear uns lligams inter-generacionals que ara no es volen perdre. I tot això, complint amb el seu propòsit: que tothom hi surti beneficiat. Així, la iniciativa ha anat creixent i s’hi han sumat altres sistemes educatius com l’Escola Andorrana de Batxillerat, el Lycée i el Col·legi Sant Ermengol. 

Des del novembre de 2020 el programa compta amb un canal Youtube per poder fer arribar amb seguretat lectures i cançons als padrins, a causa de les restriccions socials provocades per la pandèmia de la COVID19.

 

Comentaris

Taylor Nichole LIBBERT Publicat el 25, nov. 2021 Respon

Sóc lectora d’anglès a l’Escola Andorrana de Batxillerat i m’agradaria molt participar dins el programa de “jove voluntariat lector(a)”. Tinc el nivell B1 de francès i espanyol i A2+ de català. Ja sóc/estic vacunada contra el coronavirus.

    admin Publicat el 25, nov. 2021 Respon

    Hola Taylor. Gràcies pel teu missatge. El fem arribar als responsables del projecte perquè et contactin i parleu de la teva participació al projecte. Molt agraïts per l’oferiment!

La vostra opinió

TENS ALGUN PROJECTE A ON COMPARTIM VALORS?

ESCOLTEM LES TEVES IDEES, FEM CRÉIXER ELS TEUS PROJECTES

Subscriu-te a la newsletter