L’acció consisteix en la divulgació a la ciutadania de consells pràctics de consum responsable i sostenible en àmbits com el malbaratament alimentari, el reciclatge, l’ús de l’aigua o el consum energètic a casa.

 

BOMOSA Fundació i la Cadena Pirenaica de Ràdio i Televisió han presentat aquest migdia una campanya de conscienciació a la ciutadania sobre l’emergència climàtica a través de càpsules de ràdio que seran difoses per totes les emissores de la Cadena, així com per les xarxes socials de totes dues institucions. Albert Batalla, director de BOMOSA Fundació i Eduard Navarro, conseller delegat de la CPRTV han estat els encarregats de presentar aquest acord que pretén “apel·lar a la contribució de tots nosaltres per fer junts una Andorra més sostenible i un planeta millor”.

Els consells de consum responsable i sostenible consten d’onze càpsules d’entre 30 i 40 segons que recorden a a la ciutadania quines accions quotidianes es poden fer per a mitigar el canvi climàtic. Les temàtiques que es tracten són el malbaratament alimentari, l’ús dels plàstics, la despesa energètica a la llar, la reparació d’objectes en desús, el reciclatge i l’ús de l’aigua. Aquests consells començaran a difondre’s el dia 14 de març coincidint amb la commemoració de la Constitució andorrana. “Un dels principals reptes de l’Andorra del present i del futur és avançar cap a ser un país referent en sostenibilitat, per aquest motiu hem volgut iniciar la campanya en una data important per al Principat”.

Navarro i Batalla han explicat que “els infants i els joves ens interpel·len als adults sobre el món que els deixarem. Per això cada càpsula s’inicia amb una interpel·lació inicial cap l’oient/consumidor/ciutadà feta per un infant, seguit d’una locució que exposa el/s consell/s en qüestió.”

Els representants de la Cadena Pirenaica i de BOMOSA Fundació han afegit que “el món finalment s’ha adonat que vivim una profunda crisi climàtica. Governs, empreses i entitats de tot el món han d’alinear-se per complir amb l’exigència de mitigar el canvi climàtic i les seves conseqüències, així com amb l’acompliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible que l’ONU ha establert per al 2030”. Per altra banda han recordat que “el Consell General del Principat d’Andorra va declarar al gener del 2020 l’Estat d’emergència climàtica i ecològica. És un fet que ens conscerneix a tots i els ciutadans, com a consumidors que som, hi tenim un paper important”. “Les nostres actituds i els nostres hàbits poden ajudar a canviar les coses en la bona direcció. Des de l’àmbit que representem, volem contribuir-hi” han conclòs.

La vostra opinió

TENS ALGUN PROJECTE A ON COMPARTIM VALORS?

ESCOLTEM LES TEVES IDEES, FEM CRÉIXER ELS TEUS PROJECTES

Subscriu-te a la newsletter