El comú d’Andorra la Vella ha confiat en la proposta presentada per BMS Consultoria Estratègica by BOMOSA per elaborar un estudi de viabilitat i orientació estratègica per a la creació d’un espai natural protegit al massís d’Enclar, amb l’objectiu d’integrar la natura i la cultura en un entorn accessible.

En un termini de set mesos, la consultora d’RSC i sostenibilitat de l’Univers BOMOSA es posa en marxa per portar a terme una anàlisi exhaustiva de les diferents alternatives i figures de protecció per a l’espai natural del massís d’Enclar, considerant tots els seus aspectes, com la seva adequació a la realitat de la zona, les implicacions econòmiques, així com els avantatges i inconvenients associats a cadascuna de les opcions. BMS desenvoluparà quatre escenaris possibles basats en les categories de protecció existents i possibles a Andorra. D’aquesta manera es proporcionarà una visió completa per prendre decisions fonamentades, argumentades i justificades que permetin seleccionar la categoria de protecció més adequada.

El massís d’Enclar és un espai important per a la parròquia d’Andorra la Vella com a entorn natural i cultural, amb el castell de Sant Vicenç, l’església de Santa Coloma i els jaciments de la Margineda, a més de tota una fauna plena d’isards, senglars, cabirols, muflons i àrees de nidificació d’ocells.

A banda d’aquest projecte, BMS està involucrada en altres projectes amb els quals es treballa per impulsar el desenvolupament estratègic i sostenible, com per exemple l’estudi de capacitat de càrrega turística d’Andorra. L’experiència prèvia de treballs elaborats per al Govern, els Comuns o empreses rellevants del país ha permès desenvolupar solucions personalitzades que responen a les necessitats específiques, amb l’objectiu de fomentar un creixement equilibrat i respectuós amb el medi ambient.

 

RESSÒ MEDIÀTIC

Diari d’Andorra

El Periòdic

Bon Dia

La vostra opinió

TENS ALGUN PROJECTE A ON COMPARTIM VALORS?

ESCOLTEM LES TEVES IDEES, FEM CRÉIXER ELS TEUS PROJECTES

Subscriu-te a la newsletter