Sabies que cada 9 d’agost celebrem el ‘Dia internacional del coworking’? Va ser exactament aquest dia de l’any 2005, quan l’enginyer nord-americà Brad Neuberg va obrir el primer coworking space oficial de la història. Estava concebut com a espai col·laboratiu, a San Francisco (els Estats Units). Es deia Hat Factory i en ell hi havia uns vuit punts de treball, wi-fi i ordinadors compartits. Hi treballaven alguns autònoms més, a part del propi Neuberg, qui cercava precisament treballar de manera individual. Això sí, amb una comunitat amb la qual poder compartir despeses i coneixement.

L’espai de ‘coworking‘, però, ja va començar l’any 1995 amb el primer model que es deia C-Base, a Berlín (Alemanya). Allà, a l’any 1999, Bernie DeKoven es va inventar aquest terme per fer referència a un nou mètode de treball col·laboratiu mitjançant els ordinadors. Mesos després va obrir a Nova York el primer espai físic de coworking, que es deia 42 West 24 i que encara avui dia és obert. Va ser el primer lloc de treball amb escriptoris flexibles, que es podien contractar per hores, dies o per a un període de temps més llarg.

El coworking, en auge des del 2001

A partir del 2001, amb el llançament massiu de pàgines web, el coworking va començar a viure el seu auge. El 2007, el coworking ja va passar a ser tendència i va començar el seu boom com a una nova manera de treballar més flexible, sostenible i oberta a la col·laboració i al networking. Un espai idoni per a autònoms i petites empreses que cerquen un punt de treball sense haver de fer una gran inversió en unes oficines ni tampoc per a un temps fixe.

Els cinc països que més coworkings tenen són i per aquest ordre: Els Estats Units, Índia, Regne Unit, Espanya i Alemanya

El cert és que el boom dels coworks no ha parat i que la Covid-19 encara els ha promogut més. Segons l‘Estudi de Creixement Global del Coworking 2020, l’any passat el número de coworkings era d’uns 20.000 en tot el món. El 2024, però, es preveu que se superi la xifra de 40.000!

Tot son avantatges

I és que treballar en un coworking té molts avantatges. Tot seguit te’n diem 10 que per a nosaltres són les més rellevants:

  1. Disposar d’un espai professional i amb tots els serveis a un preu raonable.
  2. Poder treballar-hi en qualsevol hora del dia i qualsevol dia de la setmana (24/7).
  3. Compartir sinèrgies amb la comunitat de coworkers per millorar el teu projecte.
  4. Treballar en un espai inspirador, creatiu i innovador.
  5. Millorar la conciliació entre feina i vida familiar.
  6. Concentrar-te en allò important per al teu projecte i no en la logística del teu espai de treball.
  7. Ubicar-te en un espai ben localitzat i amb visibilitat.
  8. Estar al dia de les novetats i participar en esdeveniments.
  9. Créixer de manera flexible. Quan necessitis més espai, el trobaràs.
  10. Vèncer l’aïllament i la solitud.

Des d’aquí, volem felicitar els nostres hivers de Hive Five, l’espai de cowork de Bomosa, en el nostre dia i agrair-los la seva confiança!

La vostra opinió

TENS ALGUN PROJECTE A ON COMPARTIM VALORS?

ESCOLTEM LES TEVES IDEES, FEM CRÉIXER ELS TEUS PROJECTES

Subscriu-te a la newsletter