Bona valoració d’aquest projecte conjunt emmarcat en el programa Focus 16-20 de foment de l’ocupabilitat

 

Tres joves han rebut aquest migdia el diploma que acredita els seus coneixements en gestió forestal, jardineria i ramaderia. Els encarregats de lliurar-los el certificat han estat el ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, el ministre d’Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover, i el cònsol major de la Massana, David Baró. En els seus parlaments, tant Baró com Jover han destacat que l’èxit d’aquest projecte és el treball conjunt entre sector públic i privat.

El Cos de Voluntaris per la Natura va néixer el 2012 amb l’objectiu de donar l’oportunitat als joves de formar-se en els àmbits de la gestió forestal, unes àrees amb bona sortida laboral. El curs passat, el CVN va fer un pas endavant, al convertir-se en un dels itineraris formatius del programa Focus 16-20 del Govern d’Andorra.

A hores d’ara han obtingut el diploma del CVN trenta-set joves, alguns dels quals han acabat treballant en àrees relacionades amb el medi ambient, altres han continuat estudiant i també n’hi ha que han acabat treballant en altres sectors.

El treball de camp és una part molt important del CVN. Els joves han treballat sobre en terreny en accions concretes, com per exemple l’enjardinament de la plaça de l’Església o del Centre d’Interpretació del Comapedrosa, a més de treballs de neteja de boscos i altres actuacions al parc natural.

 

Turi Mora acompanyat dels representants del Govern i del Comú de La Massana.

El CVN és possible gràcies a la implicació de diversos col·lectius, que subvencionen o col·laboren amb el projecte: Carisma, Bomosa, Assegurances Generals, Fundació Julià Reig, Creu Roja Andorrana, Andorra Telecom,Tot Natura, Natura Activa, Centre comercial Andorrà i Espai Art Natura.

El conseller de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sergi Gueimonde, anima els joves a apuntar-se a la pròxima edició del CVN, que en breu obrirà les inscripcions, ja que és una formació amb una bona sortida laboral.

 

 

 

 

 

 

Més informació:

Youtube Comú de La Massana | https://youtu.be/tAhxQ3MSsoY

Diari d’Andorra |https://www.diariandorra.ad/noticies/parroquies/2018/11/20/acaba_edicio_del_cos_voluntaris_per_natura_138337_1126.html

El Periòdic d’Andorra | https://www.elperiodic.ad/noticia/68099/tres-joves-reben-el-diploma-del-cos-de-voluntaris-de-la-natura

Bon Dia | https://www.bondia.ad/societat/tres-joves-del-cos-de-voluntaris-la-natura-obtenen-el-diploma

Andorra Difusió | http://www.andorradifusio.ad/noticies/programa-cos-voluntaris-natura-ja-ha

 

La vostra opinió

TENS ALGUN PROJECTE A ON COMPARTIM VALORS?

ESCOLTEM LES TEVES IDEES, FEM CRÉIXER ELS TEUS PROJECTES

Subscriu-te a la newsletter