Moltes vegades no som conscients del que mengem i de si els aliments que ingerim són adequats o no a les nostres necessitats nutricionals. La frase ‘som el que mengem’ no pot ser més encertada, ja que efectivament la nostra dieta diària influeix molt en la nostra salut.

La constant exposició al sol, la respiració, la pol•lució… són alguns dels factors externs que ens envolten i, tot i que són necessaris per a viure, provoquen l’oxidació de l’organisme. Per tal de reduir aquest efecte, la ingesta d’aliments rics en antioxidants pot afavorir a frenar aquest desgast i al deteriorament dels òrgans.

Encara que el cos genera substàncies pròpies antioxidants no són suficients per fer-hi front, i és aconsellable complementar aquest procés natural amb una alimentació rica en antioxidants que permeti estabilitzar els factors externs i retardar l’envelliment cel•lular. D’aquesta manera, contribueixen en la recuperació de les cèl•lules dels teixits i ajuden reforçar les defenses.

Alguns dels aliments que s’han d’incloure en la dieta diària per aconseguir el resultat òptim són: els fruits vermells (gerds, nabius i maduixes), el bròquil, els fruits secs, el té verd, els tomàquets, l’all, la xocolata amarga, pastanagues i raïm.

A més a més, si els aliments tenen un caràcter ecològic, ens assegurarem de que les seves propietats i nutrients estiguin presents en un grau de qualitat més òptim.

La vostra opinió

TENS ALGUN PROJECTE A ON COMPARTIM VALORS?

ESCOLTEM LES TEVES IDEES, FEM CRÉIXER ELS TEUS PROJECTES

Subscriu-te a la newsletter