La Junta de l’Associació GosSOS, impulsada per BOMOSA, ha manifestat que no avala la taxa per la tinença de gossos que els Comuns volen aplicar.
El passat divendres, 13 de novembre, diversos membres de la Junta de GosSOS es van reunir amb els Cònsols per tractar la implantació de la taxa comunal als propietaris de gossos a partir del proper any 2021. En concret, la trobada va comptar amb la participació dels cònsols majors de Sant Julià i la Massana i els cònsols menors d’Andorra la Vella i Ordino.
La reunió s’ha realitzat a petició de l’associació GosSOS que ha volgut conèixer de primera mà les motivacions de la creació de la taxa i expressar-los la seva opinió
Durant la trobada, GosSOS ha manifestat que entén les motivacions dels Comuns per aplicar-la. Conscient que té com a objectiu sufragar part de les despeses que generen els serveis i equipaments destinats als gossos de cada Parròquia. L’entitat, però, els hi ha demanat que el 100% dels recursos recaptats amb aquesta taxa vagin directament destinats als gossos. Ja sigui en la millora dels serveis, o en la creació de nous equipaments comunals per als animals de tot el Principat.
Els cònsols s’han compromès amb GosSOS a fer que el 100% del que es recapti reverteixin en aquests animals. En aquesta línia, l’entitat ha posat d’exemple la creació de parcs canins per tal que els gossos disposin d’espais d’esbarjo que siguin segurs i els permeti relacionar-se entre ells.

Una taxa amb excepcions

GosSOS també ha demanat als cònsols que es tinguin també en compte els gossos de les famílies que estan passant dificultats econòmiques. Més enllà de les excepcions de pagament contemplades per a gossos pigall, de serveis bàsics, o el primer gos de persones majors de 65 anys.
En la trobada també s’ha demanat als Comuns que treballin de forma conjunta campanyes de tinença responsable d’animals. A més, s’han posat al seu servei perquè puguin debatre i orientar les decisions futures sobre els animals de companyia de manera conjunta.
RESSÒ MEDIÀTIC
Ara Andorra
Diari d’Andorra
Diari d’Andorra – La Massana
Poble Andorrà

La vostra opinió

TENS ALGUN PROJECTE A ON COMPARTIM VALORS?

ESCOLTEM LES TEVES IDEES, FEM CRÉIXER ELS TEUS PROJECTES

Subscriu-te a la newsletter