BMS Consultoria Estratègica ha participat aquest matí, en la presentació de la Jornada de Sostenibilitat, que ha realitzat el Comú de Sant Julià de Lòria davant els mitjans de comunicació. La Jornada se celebrarà el 22 d’octubre, a partir de les 9 del matí, al Centre cultural i de congressos lauredià.

L’objectiu és presentar el Comú de Sant Julià com la parròquia de referència del Principat, en els àmbits de les energies renovables i la sostenibilitat. En aquest sentit i, amb la col·laboració de BMS Consultoria Estratègica by BOMOSA, des de fa uns mesos s’està treballant en el Pla director del desenvolupament energètic de la parròquia. Un pla que ja està acabat i que es presentarà la setmana vinent precisament, en el marc de la Jornada de la Sostenibilitat.

Tal com ha assenyalat el cònsol major, Josep Majoral, “és el primer pas per fer de la Parròquia una referència en el camp de l’economia verda i a més, la implantació del pla permetrà dinamitzar la parròquia econòmicament”. “Volem que les empreses del sector hi vegin oportunitat de negoci”, ha afegit.

Tal com ha explicat el director de BMS Consultoria Estratègica by BOMOSA, Albert Batalla, “és estratègic que les administracions públiques i les empreses privades orientin les seves decisions cap a la sostenibilitat, també mediambiental. Per això estem molt agraïts de poder acompanyar el Comú de Sant Julià en aquest camí cap a una parròquia sostenible”.

La Jornada de Sostenibilitat se celebrarà el 22 d’octubre a partir de les 9 hores, al Centre cultural i de congressos lauredià. L’integraran dues taules rodones i comptarà amb la participació d’experts i catedràtics d’ecologia, arquitectes i assessors en matèria d’urbanisme.

Un programa sostenible

S’iniciarà amb una benvinguda institucional del cònsol major, Josep Majoral. La cloenda anirà a càrrec de la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó. Durant el matí, hi haurà una conferència titulada “El món, abans, durant i després de la Covid-19“. Estarà a càrrec del catedràtic d’ecologia i director de l’oficina de sostenibilitat de la Universitat de Sevilla, Manuel Enrique Figueroa, expert en infraestructures verdes sostenibles.

A més, hi haurà dues taules rodones, una centrada en el pensament global, en la qual es tractaran els reptes i oportunitats produïdes per la Covid-19 en temes de sostenibilitat i medi ambient. I una altra sobre actuacions més locals, sota el nom de “Sant Julià de Lòria, cap a una parròquia sostenible”.

L’aforament està limitat a 50 persones per tal de respectar el distanciament social i les mesures sanitàries. Però les inscripcions ja estan obertes i es poden fer a comunicació.monica@comusantjulia.ad

 

Jornada Sostenibilitat

 

RESSÒ MEDIÀTIC

Andorra Difusió

Ara

Bon Dia

Diari d’Andorra

Diari d’Andorra – Entrevista Enrique Figueroa

El Periòdic d’Andorra

 

La vostra opinió

TENS ALGUN PROJECTE A ON COMPARTIM VALORS?

ESCOLTEM LES TEVES IDEES, FEM CRÉIXER ELS TEUS PROJECTES

Subscriu-te a la newsletter