El comú de Sant Julià de Lòria pretén conèixer què és allò que més contamina o que és menys sostenible des del punt de vista mediambiental a la parròquia per tal d’intentar revertir la situació. L’objectiu de l’estudi que ara es posa en marxa és establir un full de ruta que permeti assolir una transformació progressiva de la parròquia per fer-la més sostenible en l’àmbit energètic i ambiental.

S’elaborarà un pla director del desenvolupament energètic de la parròquia i es calcularà la petjada de carboni. En una primera fase, s’analitzarà l’estat actual de la parròquia i s’identificaran els centres consumidors d’energia, els vectors de consum i les emissions més rellevants: edificis comunals, enllumenat exterior, mobilitat urbana i usos del sòl, entre d’altres. Els estudis permetran definir la política energètica de Sant Julià de Lòria a mig i llarg termini i definir les accions a desenvolupar.

Els treballs seran elaborats per BMS Consultoria Estratègica by Bomosa. Aquesta consultoria acompanya les institucions públiques i les empreses privades en els seus processos de Responsabilitat Social Corporativa, basant-se en la seva experiència i la dels seus col·laboradors en projectes de sostenibilitat, de cura del medi ambient i de suport social, principalment, al Principat d’Andorra. El pla director i el càlcul de la petjada de carboni serviran de base al comú per assolir l’objectiu de fer de la parròquia un referent mediambiental i en el sector de les energies renovables.

La petjada de carboni és un indicador ambiental que permetrà implementar mesures de mitigació del canvi climàtic. Es mesuraran les emissions de gasos d’efecte hivernacle generades pel comú. Comportarà diferents avantatges com la identificació d’oportunitats de reducció d’emissions, amb la conseqüent reducció de consums energètics i estalvis econòmics derivats d’una millora en la gestió.

Altaveu

La vostra opinió

TENS ALGUN PROJECTE A ON COMPARTIM VALORS?

ESCOLTEM LES TEVES IDEES, FEM CRÉIXER ELS TEUS PROJECTES

Subscriu-te a la newsletter