Aquest dimecres 7 de juny l’Auditori del Centre de Formació Professional d’Aixovall va ser l’escenari del lliurament de la XLI edició dels Premis Literaris Sant Jordi 2023. El certamen, impulsat per la conselleria d’educació de l’Ambaixada d’Espanya a Andorra i el col·legi espanyol María Moliner, compta amb diferents patrocinis entre els quals es troba el de BOMOSA Fundació.

L’acte va comptar amb la presència del ministre de Relacions institucionals, Educació i Universitats del Govern d’Andorra, Ladislau Baró; l’ambaixdor espanyol a Andorra, Carles Pérez-Desoy; així representants de l’ambaixada de Portugal i directors, professorat, estudiants i famílies de tots els centres on s’imparteix secundària, batxillerat i formació professional al Principat d’Andorra. A l’acte també hi va participar el director de BOMOSA Fundació, Albert Batalla, que assistí amb Beatriz Sans, patrona de la Fundació.

Durant el seu parlament, Albert Batalla va destacar “la vocació de BOMOSA Fundació per donar suport a inicatives que posin de relleu el talent dels joves del país, en aquest cas amb la creació literària” Batalla també va demanar als joves premiats que convencin als seus companys i companyes de la importància de la lectura “com a plaer, però també com a eina indispensable per circular per un món cada vegada més complexe d’entendre“. “El món que tinguem és el món que sigueu capaços d’escriure“, va reblar el director de la Fundació.

L’acte també va comptar amb la xerrada de la biòlgoa i escriptora andorrana, Mariona Bessa. Bessa, que fa una dècada va ser una de les guardonades amb els premis Sant Jordi, va traslladar al joves i la resta d’asssistents la seva passió per llegir i escriure.

L’edició número quaranta-u ha comptat amb una important participació i la qualitat de les obres presentades ha estat notable.  Les vuit modalitats premiades són: il·lustració, narrativa, poesia i teatre (en dos apartats: menors i majors de 15 anys) i assaig, indistintament en llengua catalana i castellana; i els premis especials en llengua portuguesa, francesa i anglesa. Les obres guanyadores i finalistes han estat publicades en un llibre recull d’aquesta edició, que va ser lliurat a tots els assistents.

La vostra opinió

TENS ALGUN PROJECTE A ON COMPARTIM VALORS?

ESCOLTEM LES TEVES IDEES, FEM CRÉIXER ELS TEUS PROJECTES

Subscriu-te a la newsletter