Un any més, BOMOSA Fundació ha donat suport als Premis Literaris Sant Jordi, que any 2024 ha celebrat la seva 42a edició i que aquest dimecres, 29 de maig, va celebrar el seu lliurament a l’Auditori del Centre de Formació Professional d’Aixovall. Impulsat per la conselleria d’educació de l’Ambaixada d’Espanya a Andorra i el col·legi espanyol María Moliner, el certamen, dirigit a alumnes de Secundària, Batxillerat i Formació Professional de tots els sistemes educatius del país, promou l’escriptura i la literatura entre els joves del Principat d’Andorra.

L’acte va comptar amb la presència del secretari d’Estat d’Educació i Universitats d’Andorra, Josep Anton Bardina, l’ambaixador d’Espanya a Andorra, Carlos Pérez-Desoy, la representant de Portugal en assumptes d’educació, Filipa Soares, el director de BOMOSA Fundació, Albert Batalla, que assistí amb Beatriz Sans, patrona de la Fundació, i directors, professorat, estudiants i famílies de tots els centres educatius del país. L’acte també va comptar amb la xerrada de l’escriptor i il·lustrador andorrà Òscar Sardà, qui també va realitzar un dibuix de la taula d’autoritats durant la mateixa celebració del certamen de lliurament.

Durant el seu parlament, Albet Batalla va posar en valor “aquesta capacitat que com a humanitat tenim de poder escriure i poder llegir. Però alhora també ens hem de responsabilitzar del que això comporta: explicar i poder traslladar i llegar a les futures generacions aquesta gran sort que tenim de poder llegir, escriure i comunicar-nos a través de la lletra i la creació literària“. Batalla va celebrar l’alta participació d’enguany, destacant el paper de tots aquests “en agafar paraules i posar-les conjuntament per tal que prenguin un sentit per escriure missatges que d’una forma o d’una altra traslladin idees a les persones que les acabaran llegint“. El director de la Fundació, també, va destacar el paper del cos docent i de moltes les famílies “que han inculcat els seus fills i filles aquesta necessitat de llegir, d’aprendre a escriure, i aprendre el llenguatge com una eina molt potent“.

La XLII edició dels Premis Literaris Sant Jordi 2024 ha comptat amb un important creixement en el nombre de participacions, fins a arribar als 850 que suposen 200 participacions més que l’any passat, amb una major presència femenina. Les modalitats premiades són: poesia, narrativa i  teatre (en dos apartats, menors i majors de 15 anys) i assaig, indistintament en llengua catalana i castellana; i els premis especials en llengua anglesa, francesa i portuguesa. Les obres guanyadores i finalistes han estat publicades en un llibre recull d’aquesta edició, que va ser lliurat a tots els assistents.

La vostra opinió

TENS ALGUN PROJECTE A ON COMPARTIM VALORS?

ESCOLTEM LES TEVES IDEES, FEM CRÉIXER ELS TEUS PROJECTES

Subscriu-te a la newsletter