El dijous 10 de desembre a la tarda i, per primera vegada, de forma telemàtica, BOMOSA Fundació va participar en el lliurament de la XXXVIII edició dels Premis Literaris Sant Jordi 2020.

El lliurament de premis d’aquest any s’ha hagut de retardar a causa de la Covid-19. A més, s’han hagut de desenvolupar a través de vídeo-conferència, alternant discursos en directe, amb vídeos. Presentat per Mª Teresa González Casellas, Coordinadora dels Premis Sant Jordi y professora del Col·legi Espanyol María Moliner d’Andorra, les personalitats que han participat han estat les següents: en primer lloc, Ester Vilarrubla, Ministra d’Educació i Ensenyament Superior; després, Àngel Ros, Ambaixador d’Espanya en el Principat d’Andorra i João Mira-Gomes, Ambaixador de Portugal a Espanya, i, per acabar, Jordi Bellaubi, Cap de vendes d’Ed. Barcanova del Grup Anaya, i Albert Batalla, Director de BOMOSA Fundació.

Albert Batalla, Director de BOMOSA Fundació, ha destacat que “la situació que vivim ens ha evidenciat, més que mai, la necessitat de la cultura com una eina de cohesió social i de connexió entre les persones. Per això ens sentim honorats de donar suport, un any més, a aquest projecte pedagògic i cultural”.

BOMOSA Fundació, amb el talent literari dels joves del Principat d’Andorra

Durant l’emissió dels diferents vídeos, es podia veure el lliurament de premis als alumnes guanyadors i finalistes de les diferents escoles que han participat en la present edició. I, en altres vídeos, la lectura d’alguns fragments d’obres guanyadores a càrrec dels seus autors.

Com cada any, la participació ha estat oberta als alumnes d’Educació Secundària, Batxillerat i Formació Professional dels centres educatius del Principat dels tres sistemes. En aquesta edició, s’han presentat 317 obres i s’ha incrementat la participació un 5%. El jurat que valora els treballs -que es presenten sota pseudònim- ha atorgat 23 premis literaris i dos d’il·lustració a 22 dels participants. Les vuit modalitats premiades son: Il·lustració; Narrativa, Poesia i Teatre (en dos apartats: menors i majors de 15 anys) indistintament, en llengua castellana i catalana. I, també, els Premis Especials en Llengua Portuguesa, Llengua Francesa i Llengua Anglesa.

Finalment, aquesta edició ha comptat amb la valuosa participació en l’apartat de presentació de poesia, d’Àngeles Mora. La poetessa ha rebut el Premi Nacional de Crítica i Premi Nacional de Literatura, en la modalitat de Poesia (2016), uns dels reconeixements més prestigiosos que atorga el Ministeri de Cultura del Govern d’Espanya.

Per celebrar aquest acte, la conselleria d’educació de l’Ambaixada d’Espanya a Andorra i el Col·legi Espanyol Maria Moliner, organitzadors del concurs, han comptat amb BOMOSA Fundació, entre d’altres patrocinadors. Així, amb la nostra participació, ens sumem per reconèixer amb els seus organitzadors, el talent literari i artístic dels joves estudiants del Principat d’Andorra.

RESSÒ MEDIÀTIC

Andorra Difusió

Diari Ara

Bon Dia

El Periòdic d’Andorra

La vostra opinió

TENS ALGUN PROJECTE A ON COMPARTIM VALORS?

ESCOLTEM LES TEVES IDEES, FEM CRÉIXER ELS TEUS PROJECTES

Subscriu-te a la newsletter