Ahir dijous 10 de juny a partir de les 6 de la tarda, a la Sala Claror del Centre Cultural i de Congressos Lauredià de Sant Julià de Lòria, es va celebrar el lliurament de la XXXIX edició dels Premis Literaris Sant Jordi 2021. El concurs l’organitza la Conselleria d’Educació de l’Ambaixada d’Espanya a Andorra i el Col·legi Espanyol María Moliner. A més, compta amb diferents patrocinis entre els quals es troba el de BOMOSA Fundació.

L’acte va comptar amb la presència d’Ester Vilarrubla, Ministra d’Educació i Ensenyament Superior del Govern d’Andorra; Àngel Ros, Ambaixador d’Espanya en el Principat d’Andorra; José Manuel da Silva, Cònsul Honorari de Portugal; Enric Giménez, representant de l’editorial Barcanova del Grup Anaya, i Albert Batalla, Director de BOMOSA Fundació. També fou present a l’acte, Beatriz Sans, patrona de la Fundació.

Durant la seva participació, Albert Batalla va destacar “la importància d’aquests premis per promoure l’interès per l’escriptura entre els estudiants d’entre tretze i divuit anys del país. Hi donem suport, un any més, perquè és una iniciativa que visualitza el talent jove que tenim al Principat, un dels obejectius que perseguim des de la Fundació”, ha conclòs Batalla.

Un cop finalitzats els discursos de les personalitats convidades, es va donar pas a la ponència de l’escriptor i professor català Arturo Padilla.

Un Sant Jordi amb gran èxit de participació

Com cada any, la participació ha estat oberta als alumnes de Secundària, Batxillerat i Formació Professional dels tres sistemes educatius del país. En aquesta edició, s’han presentat 325 treballs: 165 obres en castellà, 91 en català, 60 en anglès, 4 en francès i 2 en portuguès. En les modalitats de poesia, narrativa, teatre i assaig. Per la seva banda, el passat 2020, es van presentar 317 treballs.

Després del lliurament dels 17 reconeixements literaris i del premi d’il·lustració, 10 alumnes guanyadors van llegir els seus textos premiats.

RESSÒ MEDIÀTIC

Andorra Difusió

La vostra opinió

TENS ALGUN PROJECTE A ON COMPARTIM VALORS?

ESCOLTEM LES TEVES IDEES, FEM CRÉIXER ELS TEUS PROJECTES

Subscriu-te a la newsletter