BOMOSA Fundació, Andorra Recerca i Innovació i l’Oficina de l’Energia i del Canvi Climàtic, amb la col·laboració del Departament de Participació Ciutadana, FEDA i HiveFive, organitzen conjuntament una jornada centrada en la reducció i compensació de les emissions de CO₂, en alineació amb l’agenda dels Objectius de Desenvolupament Sostenible. La jornada estarà dividida en dues parts. La primera consistirà en una sèrie de xerrades de temàtica tècnica i de reflexió que endinsarà els participants en l’estat actual de la situació, per tal de poder analitzar amb major detall quins són els reptes que se’n deriven i com en podem fer front des de diferents àmbits.

La segona part de la jornada consisteix en una hackató (una dinàmica competitiva en la qual es troben durant un període curt de temps diversos perfils distribuïts per equips per col·laborar en la creació d’un projecte o resolució d’un repte) per generar idees i solucions innovadores per promoure la conversió de la petjada de CO₂, gràcies a accions de mitigació i reducció de les emissions.

L’objectiu de la hackató és aportar solucions i idees per a projectes que puguin formar part del mercat nacional de compensació d’emissions de gasos d’efecte hivernacle. Aquesta dinàmica promou el treball col·laboratiu i s’adreça a estudiants, institucions, empreses i emprenedors, així com a tothom que estigui interessat a participar en aquesta activitat d’innovació oberta.

La jornada comptarà amb la participació d’experts nacionals i internacionals. Intervindran, entre d’altres, la doctora, enginyera forestal i investigadora d’Andorra Recerca i Innovació, Marta Domènech, qui protagonitzarà una de les píndoles explicatives sobre el paper dels boscos en l’embornal de carboni. Per part de l’Oficina de l’Energia i del Canvi Climàtic del Govern, la tècnica Anna Boneta impartirà una xerrada per explicar el funcionament del mercat nacional de carboni per després poder buscar impulsar projectes que ajudin a nodrir-lo.

En una altra de les xerrades, que seran d’uns 30 minuts, la investigadora sènior sobre energia i clima a l’IDDRI, Marta Torres, parlarà sobre el paper que juguen els mercats de carboni en la lluita contra el canvi climàtic. Així mateix, també és previst que el responsable de mitigació de l’Oficina Catalana del Canvi Climàtic, Iñaki Gili, expliqui l’experiència de Catalunya en l’impuls de mercats de carboni.

Finalment, també se celebrarà una taula rodona que debatrà sobre els àmbits per a la creació de projectes de reducció i compensació de carboni en la qual prendran part diversos perfils professionals i acadèmics.

L’esdeveniment serà divendres, 31 de març, de 9 h a 17.30 h, a HiveFive, a l’edifici BOMOSA-ALBA d’Andorra la Vella.

Tota la informació de la jornada es pot trobar a la web d’Andorra Recerca i Innovació. De la mateixa manera, per participar en l’esdeveniment cal inscriure’s prèviament per mitjà d’aquest formulari. L’aforament és limitat a 35 participants.

 

Hackató

 

Agenda

 • 9.00h Recepció i benvinguda
 • 9.20h Context del mercat d’emissions de carboni – Anna Boneta, Tècnica de l’Oficina de l’Energia i del Canvi Climàtic del Govern
 • 9.40h El paper dels boscos en l’embornal de carboni – Marta Domènech, Investigadora d’Andorra Recerca i Innovació
 • 10.00h Pausa cafè
 • 10.30h Mercats de Carboni per a què? I quin paper juguen en la lluita contra el canvi climàtic? – Marta Torres, investigadora sènior sobre energia i clima a l’IDDRI (Institut du Développement Durable et des Relations Internationales)
 • 11.10h Taula Rodona – Reflexió entorn les possibles accions i projectes en l’àmbit de la compensació i reducció de CO2 i la seva incorporació en el mercat de carboni nacional
  • Moderador: Albert Batalla de BOMOSA Fundació
  • Participants:
   • Carles Miquel  de l’Oficina de l’Energia i Canvi Climàtic
   • Oriol Travesset d’Andorra Recerca i Innovació
   • Katia Juàrez de la Federació Internacional de Motociclisme
   • Ivan Mora de  Feda Solutions
   • Beti Faura del Col·legi Oficial d’Arquitectes d’Andorra
 •  12.10h Mercats voluntaris a Catalunya, crèdits de carboni i crèdits climàtics- Iñaki Gili Jauregui, responsable de Mitigació de l’Oficina Catalana del Canvi Climàtic
 • 12.50h Conclusions divulgatives
 • 13.00h Dinar
 • 14.00h Inici de la Hackató
 • 17.30h Tancament

 

RESSÓ MEDIÀTIC

Diari d’Andorra

El Periòdic

Ara Andorra

Fòrum

ANA

Diari d’Andorra

La vostra opinió

TENS ALGUN PROJECTE A ON COMPARTIM VALORS?

ESCOLTEM LES TEVES IDEES, FEM CRÉIXER ELS TEUS PROJECTES

Subscriu-te a la newsletter