Aquest dijous 9 de juny es va celebrar el lliurament de la XL edició dels Premis Literaris Sant Jordi 2022. El certamen, impulsat per la conselleria d’educació de l’Ambaixada d’Espanya a Andorra i el col·legi espanyol María Moliner, compta amb diferents patrocinis entre els quals es trobo el de BOMOSA Fundació.

L’acte, que va premiar divuit estudiants dels diversos sistemes educatius del país, va comptar amb la presència de la ministra d’Educació i Ensenyament superior del Govern d’Andorra, Ester Vilarrubla; el ministre conseller de l’Ambaixada, Enrique Conde, així com altres membres de la institució; una representant de Camoes, Instituto da Coperaçao e da Lingua Portugal; així com el director del Col·legi María Moliner i directors, professorat, estudiants i famílies de tots els centres on s’imparteix secundària, batxillerat i formació professional al Principat d’Andorra. A l’acte també hi va prendre part el director de BOMOSA Fundació, Albert Batalla, que hi assistí conjuntament amb Beatriz Sans, patrona de la fundació.

Durant el seu parlament, Albert Batalla va destacar “la importància d’arribar als quaranta anys del certamen” i va expressar un agraïment a tothom que ho havia fet possible. “Estimular l’escriptura entre els joves i adolescents és una inversió per a ells i per al país. El talent s’estructura també des de la paraula i cultivar-la, especialment entre els joves, és fonamental. Per això BOMOSA Fundació, dona suport a aquest certamen”. Va explicar Batalla.

Participació de rècord i conferència de Jordi Folck

L’edició número quaranta ha estat també la més participada de tota la història del concurs amb gairebé 700 treballs presentats entre totes les categories. Les vuit modalitats premiades són: il·lustració, narrativa, poesia i teatre (en dos apartats: menors i majors de 15 anys) i assaig, indistintament en llengua catalana i castellana; i els premis especials en llengua portuguesa, francesa i anglesa.

L’acte va comptar amb la xerrada de Jordi Folck, creador català, autor de diversos llibres i guanyador de diversos premis literaris. Folk va reivindicar el poder de la lectura i l’escriptura en temps d’irrupció de les comunicacions digitals.

La vostra opinió

TENS ALGUN PROJECTE A ON COMPARTIM VALORS?

ESCOLTEM LES TEVES IDEES, FEM CRÉIXER ELS TEUS PROJECTES

Subscriu-te a la newsletter