Hive Five, l’espai de coworking d’Univers Bomosa que va obrir les seves portes durant el setembre del passat any, ha arribat als cinquanta usuaris. Amb la restricció de la Covid-19, es poden arribar als seixanta-i-cinc punts de treball. El perfil dels seus hivers és el d’emprenedors, directors d’startups i professionals autònoms. D’aquesta cinquantena, vuit espanyols han procedit a realitzar el canvi del seu domicili fiscal al Principat d’Andorra o estan en procés de fer-lo. En concret, es tracta d’empresaris vinculats als sectors tecnològic i de l’e-games/e-sport. També hi ha directius d’startups de moda o l’esport, que gestionen retail i venda on-line. I, també freelances especialistes en comerç electrònic, o bé que son community managers o creatius. A Hive Five també s’hi troben perfils professionals vinculats a la consultoria en sosteniblitat i projectes d’intel·ligència artificial.

Com explica Martí Batalla, el Manager de Hive Five, “en general, els hivers han vingut a treballar al Principat perquè busquen una millor qualitat de vida i la majoria d’ells practiquen esports com btt, ciclisme, muntanyisme o senderisme i, en temporada, esports de neu com l’esquí. En concret, han escollit el nostre espai perquè està al centre d’Andorra la Vella, on ja es respira l’aposta de Hub Tecnològic”. “També la legislació en l’àmbit d’actius digitals, blockchain o e-games que estan promovent les institucions andorranes són un bon reclam de talent”, ha explicat Batalla.

Els hivers busquen fer networking amb altres usuaris i integrar-se a l’ecosistema d’emprenedoria andorrà

Un cowork flexible per fer networking

Els usuaris que ja disposen de l’alta comercial a Andorra, han vist els avantatges que té llogar una taula i una cadira i no un local o un despatx convencionals. Sobretot perquè, en general, a les seves empreses són poc treballadors. “El nostre espai de cowork els hi dona flexibilitat, per llogar un, dos, tres… espais de treball, durant els dies o setmanes que ho necessiten. I, tot això, sense els problemes que suposa la contractació de personal de neteja, subministraments, etc. Per la seva banda, els que no tenen la domiciliació, troben en l’equip del nostre cowork, l’ajuda necessària per aconseguir la domiciliació, ja siguin bufets d’advocats, gestories, consultors, empreses immobiliàries…” ha conclòs Batalla.

La vostra opinió

TENS ALGUN PROJECTE A ON COMPARTIM VALORS?

ESCOLTEM LES TEVES IDEES, FEM CRÉIXER ELS TEUS PROJECTES

Subscriu-te a la newsletter