El gat fer, també conegut com gat salvatge, és un mamífer carnívor rosegador i està catalogat com a espècie en perill d’extinció i d’interès comunitari en diversos països de la Unió Europea, procedent de la zona de l’Euroàsia i Àfrica que requereix protecció a nivell europeu.

És un gat amb una constitució robusta i de color marró grisenc tigrat i més clar al ventre amb una línea negra longitudinal que recorre tota l’espina dorsal. Pel seu comportament, és una espècie considerada agressiva, esquerpa i poc social amb els humans. Per aquest motiu és difícil poder veure’l a prop d’espais urbans.

Els ambients forestals són els espais idonis que permeten a aquesta espècie habitar i desenvolupar la seva activitat amb completa normalitat, així com realitzar les seves costums de caça com les activitats relacionals entre membres de la mateixa espècie.

Aquesta espècie va ser exterminada el segle passat en nombroses regions del centre d’Europa, on havia arribat a ocupar pràcticament la totalitat del territori. Actualment, la part oriental del sistema muntanyós central d’Europa, els Carpats, és la zona d’Europa on es troba el major nombre d’exemplars, i dins la Península Ibérica, es pot trobar algun exemplar en gran part de les zones de muntanya.

Davant aquest fet i seguint el seu compromís amb la protecció dels benestar animal,  Bomosa i el Departament d’Agricultura i Patrimoni Natural del Govern d’Andorra treballen conjuntament per a la protecció del gat fer amb el projecte FELIS signat el 2011, el qual té com a objectiu principal la identificació i la protecció dels exemplars de gat fer que habiten actualment el Principat.

La vostra opinió

TENS ALGUN PROJECTE A ON COMPARTIM VALORS?

ESCOLTEM LES TEVES IDEES, FEM CRÉIXER ELS TEUS PROJECTES

Subscriu-te a la newsletter