Els responsables de GosSOS han fet una petició formal als comuns que tenen la intenció d’implantar la taxa de tinença de gossos a partir del 2021, per tal que s’eximeixi del pagament de la taxa als animals que hagin estat adoptats a la gossera oficial del Principat d’Andorra, la concessió de la qual és gestionada per aquesta associació.

Amb aquesta demanda, l’entitat que gestiona la gossera oficial des del mes de setembre vol que els comuns afavoreixin l’adopció. Actualment, hi ha una vintena de gossos en adopció a l’equipament nacional situat prop de la frontera del riu Runer, a Sant Julià de Lòria.

Des de GosSOS també es destaca que un procés d’adopció comporta el pagament d’uns preus públics marcats pel Ministeri de Medi Ambient i Sostenibilitat d’entre 49 i 121 euros, en funció del tipus de gos. Per aquest fet, es considera que el pagament d’una taxa de tinença se sumaria a aquests imports. I, això, podria fer disminuir l’interès dels ciutadans per l’adopció.

A l’espera d’una resposta favorable

L’entitat animalista espera tenir una bona resposta per part dels comuns. A l’igual que van trobar bona predisposició per part seva, en la reunió que van mantenir el passat 13 de novembre. Una reunió a la qual van assistir representants de GosSOS i de les quatre corporacions, que van mostrar molt bona predisposició a escoltar mesures que millorin la situació dels gossos al Principat.

RESSÒ MEDIÀTIC

Altaveu

Andorra Difusió

Ara Andorra

Bon Dia

Diari d’Andorra (1)

Diari d’Andorra (2)

La vostra opinió

TENS ALGUN PROJECTE A ON COMPARTIM VALORS?

ESCOLTEM LES TEVES IDEES, FEM CRÉIXER ELS TEUS PROJECTES

Subscriu-te a la newsletter