El cowork Hive Five va ser un dels protagonistes del programa ‘A l’alça’, de l’Agència de Notícies Andorrana i Ràdio Televisió d’Andorra, el passat dimarts, 17 de novembre. Aquesta nova proposta de televisió posa en valor l’economia i les iniciatives empresarials del país, des d’un punt de vista optimista i de futur; valors que compartim a Univers Bomosa.

Durant l’emissió, van explicar que gairebé fa dues dècades que va aparèixer a Berlín (Alemanya) el primer coworking. El cowork promou una nova manera de treballar que s’ha estès a tot el món. Sobretot, a la ciutat de Nova York (Estats Units), on s’obre un espai d’aquests cada dos dies.

El coworking és un fenomen a l’alça, més enllà de l’oficina tradicional i del tele-treball

Aquests nous espais són oficines compartides on diversos equips de treball o persones autònomes poden treballar amb les mateixes comoditats que si tinguessin un lloc propi.

Durant l’emissió, vam tenir ocasió de veure a Martí Batalla, Project Manager de Hive Five, donant a conèixer l’espai de coworking de Bomosa, qui va assegurar que “és un espai amable i flexible, ja que pots anar a qualsevol hora del dia, els 365 dies de l’any, i on tens connexió ràpida a Internet i tots els serveis que necessites”. El responsable del nostre cowork calcula que, a partir de 200-250 euros de cost ‘mig’ mensual, pots tenir un punt de treball sense permanència, mentre t’oblides d’obligacions com pagar factures de llum, aigua i personal de neteja.

Quines persones treballen a un cowork?

Per a Martí Batalla, “el perfil dels coworkers són empreses que s’estan descentralitzant, start-ups que es van movent d’un lloc a un altre del món, micro-empreses, o autònoms”. Son companyies que no necessàriament pertanyen al sector digital i que volen sortir de sí mateixes per descobrir què està passant fora. I, també, que comparteixen no sols l’espai de treball, sinó les seves idees perquè volen col·laborar les unes amb les altres.

Els coworkers cada vegada valoren més positivament Andorra per instal·lar-se a viure-hi, perquè veuen que és un país dinàmic. Per tant, és una missió del Principat ser capaç de retenir el seu talent, importar-lo i formar-lo. Perquè dels espais de cowork es beneficia tot el Principat, fent que creixi el seu PIB.

Un programa d’economia que anirà a l’alça

Amb una mirada optimista i positiva, ‘A l’alça‘ reflexiona sobre els grans reptes que afronta el territori i posa èmfasi en la gent que, malgrat les adversitats, fa créixer el país. A ‘A l’alça’, s’escolta als qui veuen el got mig ple, als qui no s’aturen; aquells que creen, treballen i s’esforcen per fer una Andorra millor. Presentat per la periodista Elisabet Cortiles, sota la direcció audiovisual d’Àlex Mendoza i la producció executiva d’Anna Vives. El programa es podrà veure per Andorra Televisió, Andorra Difusió i les plataformes digitals de l’Agència de Notícies Andorrana.

Des d’Univers Bomosa volem donar-los les gràcies a tots ells pel reportatge i felicitar-los per aquesta iniciativa!

La vostra opinió

TENS ALGUN PROJECTE A ON COMPARTIM VALORS?

ESCOLTEM LES TEVES IDEES, FEM CRÉIXER ELS TEUS PROJECTES

Subscriu-te a la newsletter