Aquesta tarda, Manel Garcia, director de BOMOSA, i Jordi Nadal, director general d’Andorra Telecom, han signat un acord de col·laboració vinculat a Hive Five i al programa NIU, respectivament, que té una duració inicial de tres anys –renovable per períodes anuals fins a un màxim de sis anys–, amb un triple objectiu: generar sinèrgies entre els diferents perfils i projectes empresarials d’ambdues parts, potenciar la utilització del cowork entre els usuaris d’aquesta incubadora i, d’aquesta manera, fomentar conjuntament el creixement econòmic de les startups i els emprenedors de NIU i, per tant, del Principat d’Andorra.

Fruit d’aquest acord, si els responsables de NIU necessiten disposar d’un perfil específic de mentor que treballi al cowork i pugui estar interessat en alguns dels programes en els quals la incubadora d’Andorra Telecom hi participa, Hive Five es compromet a posar-los en contacte. A més, en el moment que tant Hive Five com NIU detectin un projecte empresarial que pugui ser susceptible de donar-lo a conèixer a l’alta part, s’ho comunicaran, per tal de definir i executar les accions de col·laboració que estimin oportunes, sempre amb el vist i plau previ de l’emprenedor/empresa.

Un acord amb molt futur per endavant

Per altra banda, tant NIU com les seves startups accelerades i/o incubades disposen de tarifes amb descompte respecte els preus habituals (i, fins i tot, sense cost), per tal d’utilitzar l’espai de coworking. I també, per realitzar “Demo Days” o esdeveniments similars, sempre i quan hi hagi disponibilitat. A més, Hive Five oferirà a les empreses participades per Andorra Telecom participats pel NIU –després de la fase dels nou mesos d’acompanyament en incubació i/o acceleració–, un descompte d’un 50%, perquè puguin establir-se a l’espai Hive Five, des de la seva sortida del NIU i fins els següents 12 mesos. Un cop finalitzat aquest any, si aquests usuaris segueixen interessats en continuar treballant des del Hive Five, els seus responsables els hi oferiran la millor tarifa que puguin en aquell moment (en aquest cas, ja no seria amb un descompte ni amb un compromís assignats prèviament).

A l’acte també hi han pres part Miquel Gouarre, responsable del NiU, i Martí Batalla, Project manager de Hive Five

El NIU, ubicat a l’edifici Els Arcs de la Massana, és una iniciativa destinada a fomentar l’emprenedoria en l’àmbit de la tecnologia i a afavorir el desenvolupament de noves activitats que contribueixin a la diversificació econòmica del país. La creació del NIU se circumscriu en l’àmbit del compromís públic i del suport al teixit productiu i empresarial d’Andorra Telecom, però amb la base que esdevingui un projecte econòmicament sostenible.

Dues empreses diferents amb els mateixos valors

“NIU i Hive Five comparteixen els mateixos valors de fomentar el talent, la innovació i l’emprenedoria al Principat”, ha explicat Manel Garcia, director de BOMOSA, qui ha afegit que “mitjançant la formació i el networking, a Hive Five també acompanyarem els usuaris de NIU, en el creixement dels seus projectes”. A més, el director de BOMOSA ha volgut recordar que tots els beneficis empresarials que generi el coworking es destinaran a accions solidàries filantròpiques al Principat d’Andorra, a través dels programes de BOMOSA Fundació.

Per la seva part, Jordi Nadal, director general d’Andorra Telecom, ha especificat que “el cowork de BOMOSA és un partner estratègic, en el moment en què l’startup i/o l’emprenedor han finalitzat el seu període a la nostra incubadora i acceleradora d’empreses, i s’han d’establir pel seu compte, en un espai com Hive Five, que és idoni per continuar el seu creixement empresarial”. De fet, tant Hive Five com NIU contemplen la col·laboració mútua d’ambdues parts en altres àmbits que no estan establerts en aquest acord de col·laboració. 

RESSÒ MEDIÀTIC

Agència Ana

Altaveu

Andorra Difusió

Ara Andorra

Bon Dia

Diari d’Andorra

Fòrum

Poble Andorrà

The World News

La vostra opinió

TENS ALGUN PROJECTE A ON COMPARTIM VALORS?

ESCOLTEM LES TEVES IDEES, FEM CRÉIXER ELS TEUS PROJECTES

Subscriu-te a la newsletter