Aquest matí s’ha donat a conèixer la nova marca de CRAMEA, així com l’evolució del projecte, en la reunió periòrica de cònsols. Els cònsols han conegut de primera mà ICÒNIC, el fins ara, Centre Residencial en Alçada Mèdic-Esportiu d’Andorra, el CRAMEA, un dels projectes esportius d’interès nacional que pretén convertir-se en un referent europeu i mundial de l’entrenament esportiu en alçada.

Durant la presentació, el CEO d’Univers BOMOSA, Manel Garcia, ha explicat els cònsols l’estat actual del projecte, les característiques, les accions de futur i la projecció que representa per Andorra. Manel Garcia considera que “com a projecte de país, les parròquies han de tenir l’oportunitat d’aportar i sumar perquè Andorra sigui un referent a nivell esportiu”.

Com a novetat, s’ha donat a conèixer la nova marca del projecte, que passa a denominar-se ICÒNIC. Aquest canvi de nom, que a partir d’ara identificarà el, fins ara, CRAMEA, respon a dotar de personalitat pròpia el centre residencial esportiu en alçada. Des d’Univers BOMOSA consideren que “el nom identifica molt bé el projecte, aportant valor i qualitat diferenciadora”.

ICÒNIC vol ser un centre de referència de recerca, innovació i desenvolupament en la millora del rendiment esportiu i estarà obert a equips, esportistes professionals i amateurs que acreditin que s’estan preparant per a una competició. A més, també pretén potenciar i complementar l’oferta turística esportiva del país, situant Andorra a l’epicentre del món de l’esport.

Prèviament a la reunió dels cònsols, Univers BOMOSA va informar del canvi de marca a la ministra de Cultura i d’Esports, Sílvia Riva i al secretari d’Estat d’Esports, Justo Ruiz.

Icònic

El nou logotip

Univers BOMOSA és l’adjudicatària de la concessió administrativa per 40 anys i, amb una inversió aproximada d’uns 22 milions d’euros, és l’encarregada de la construcció, el manteniment i l’explotació del centre, ubicat a les instal·lacions de Sud Ràdio, al port d’Envalira. Les obres d’excavació van començar l’estiu passat i està previst que ICÒNIC entri en funcionament l’any 2025. El complex acollirà un centre residencial amb 81 habitacions per allotjar esportistes; 3 restaurants; zona esportiva i wellness; zona mèdica i de recuperació i altres espais polivalents destinats a millorar l’estada dels residents.

Beneficis de l’alçada per al rendiment esportiu

Els beneficis principals d’aquest tipus d’entrenament és l’augment del rendiment muscular i la millora de la resistència, ja que l’augment d’alçada sobre el nivell de mar produeix una disminució de la quantitat d’oxigen a l’aire, genera hormones EPO, que estimula la producció de glòbuls vermells i augmenta l’aportació d’oxigen als músculs.

La vostra opinió

TENS ALGUN PROJECTE A ON COMPARTIM VALORS?

ESCOLTEM LES TEVES IDEES, FEM CRÉIXER ELS TEUS PROJECTES

Subscriu-te a la newsletter