El món esportiu andorrà va poder conèixer de primera mà el que serà el Centre Residencial d’Alt Rendiment Mèdic-Esportiu d’Andorra (CRAMEA), un dels projectes esportius d’interès nacional que pretén convertir-se en un referent europeu i mundial de l’entrenament esportiu en alçada, en una presentació celebrada al Centre de Tecnificació Esportiva d’Ordino (CTEO) el dimarts 15 de novembre.

Durant la presentació, a càrrec del CEO d’Univers BOMOSA Manel Garcia, es va explicar als assistents l’estat actual del projecte, les característiques, les accions de futur i la projecció que representa per Andorra. El CRAMEA vol ser un centre de referència de recerca, innovació i desenvolupament en la millora del rendiment esportiu i estarà obert a equips, esportistes professionals i amateurs que acreditin que s’estan preparant per a una competició.

Actualment, ja s’han establert convenis de col·laboració amb altres centres d’alt rendiment i amb empreses de l’àmbit mèdic i esportiu. Concretament, el CRAMEA ja forma part de l’Associació Internacional de Centres d’Alt Rendiment (ASCP). Una associació que agrupa a més de 80 centres dels cinc continents amb l’objectiu de fomentar la col·laboració entre els diferents centres d’alt rendiment per generar iniciatives que beneficiïn l’esport, els atletes i la societat en general.

CES 2508 SLU, liderada per l’Univers BOMOSA, és l’adjudicatària de la concessió administrativa per 40 anys i, amb una inversió aproximada d’uns 22 milions d’euros, és l’encarregada de la construcció, el manteniment i l’explotació del centre, ubicat a les instal·lacions de Sud Ràdio, al port d’Envalira. El CRAMEA, que està previst que entri en funcionament la primavera del 2025, acollirà un centre residencial amb 80 habitacions per allotjar esportistes; 3 restaurants; zona esportiva i wellness; zona mèdica i de recuperació i espais polivalents.

El CRAMEA també pretén potenciar i complementar l’oferta turística del país, situant Andorra a l’epicentre del món de l’esport.

Beneficis de l’alçada per al rendiment esportiu

Els beneficis principals d’aquest tipus d’entrenament és l’augment del rendiment muscular i la millora de la resistència, ja que l’augment d’alçada sobre el nivell de mar produeix una disminució de la quantitat d’oxigen a l’aire, genera hormones EPO, que estimula la producció de glòbuls vermells i augmenta l’aportació d’oxigen als músculs.

RESSÒ MEDIÀTIC

RTVA – Informatiu vespre

Andorra Difusió

Altaveu

Fòrum

Catzona

El Periòdic

La vostra opinió

TENS ALGUN PROJECTE A ON COMPARTIM VALORS?

ESCOLTEM LES TEVES IDEES, FEM CRÉIXER ELS TEUS PROJECTES

Subscriu-te a la newsletter