Segur que alguna vegada se’ns ha passat pel cap assumir la responsabilitat de tenir un gos. Abans de prendre la decisió, hem de fer una reflexió molt necessària: disposem de totes les eines? Coneixem tant els avantatges com els inconvenients? Fem un recull de les principals qüestions que cal tenir en compte abans de donar el gran pas i decidir-te a adoptar un gos.

Disposem del temps necessari?
No és un entreteniment. Formarà part de la nostra família durant molt de temps, per tant hem de pensar a llarg termini. També hem de tenir en compte que diàriament haurem de dedicar com a mínim una estona al matí i una altra a la tarda per fer un passeig amb el nostre company i, per tant, haurem d’adaptar el nostre ritme de vida al nostre gos. Si tenim una feina que ens requereix estar més de vuit hores fora de casa, comptem amb algú que el pugui treure a passejar?

L’espai és important
Es tracta de compartir temps i enriquir les experiències diàries per gaudir al màxim del dia a dia, però requereix concessions a les quals hi hem de saber fer front de manera conscient. Hi ha diferents races de gossos, amb diferents mides, i cadascuna d’elles té les seves característiques. També és important assegurar-se que en el nostre edifici i en el pis on vivim permeten tenir animals.

Les races de gos i les seves característiques
No necessita la mateixa activitat física diària un gos de mida gran, com un schnauzer gegant, que un de mida mitjana, com un border collie, o un de mida molt petita, com un chihuahua. En general, els gossos són animals molt sociables que de ben segur ens rebran amb il·lusió quan arribem a casa i ens donaran molta energia, però també necessiten atenció i temps per part nostra. Serà una nova incorporació de ple dret a la nostra família i, per tant, li hem de proporcionar un entorn adequat per tal que pugui desenvolupar-se i créixer feliç, realitzant amb èxit totes les activitats que li són pròpies.

Les diferents edats del gos
No podem oblidar que els animals en general, i més els gossos, necessiten atenció, els hem d’estimar i respectar. No són una joguina, no poden quedar en l’oblit quan es fan grans ja que, al cap i a la fi, passen a ser una part de la nostra família. Cal tenir en compte que, igual que les persones, els gossos passen per diferents edats que suposen diferents requeriments d’atenció. Si es tracta d’un cadell, és molt important poder passar els primers dies a casa amb ell per tal que no es senti aliè al nou entorn ni s’entristeixi per haver deixat els membres de la seva família biològica. Cal que l’animal senti que és part d’una nova família, que rep l’afecte que necessita i que el protegim i apreciem la seva proximitat.

Si t’animes, fes-ho bé!
A banda de les necessitats materials, és molt important que siguem capaços de donar amor i respecte ja que són aquests els valors que crearan la base de la relació que establirem amb la nostra mascota. Com a contrapunt, l’amistat i la lleialtat que rebrem per part del nostre animal és sens dubte una de les millors experiències de la vida. Des de Bomosa, organitzem diferents jornades d’adopcions de manera periòdica per apropar els animals a les persones.

Pregunta’ns!
Si estàs interessat en adoptar un gos, pots demanar més informació i conèixer els nostres animals en busca de família a la pàgina de Facebook Adopcions Bomosa. No ho dubtis i pregunta’ns!

La vostra opinió

TENS ALGUN PROJECTE A ON COMPARTIM VALORS?

ESCOLTEM LES TEVES IDEES, FEM CRÉIXER ELS TEUS PROJECTES

Subscriu-te a la newsletter