El Concurs Literari Sant Jordi premia als millors escrits dels alumnes de secundària dels tres sistemes educatius del país.

Convocats pel Col·legi Espanyol María Moliner i la Conselleria d’Educació de l’Ambaixada d’Espanya a Andorra, els premis tenen l’objectiu de promoure i estimular les inquietuds literàries dels joves del país, fomentar el gust per la lectura i facilitar-ne la seva manifestació en les tres llengües de cultura del país: català, castellà i francès. També inclouen un premi especial per a les obres escrites en anglès i portuguès.

Enguany, hi han participat els alumnes d’Educació Secundària, Batxillerat i Formació Professional de tots els centres del Principat dels tres sistemes educatius, i s’hi han presentat 289 obres, 134 escrites en castellà, 117 en català, 4 en francès, 20 en anglès i 14 en portuguès.

Entrega de premis al concurs literari Sant Jordi 2017

Entrega de premis al concurs literari Sant Jordi 2017

La dotació econòmica que BOMOSA Societat Filantròpica ha fet als guardons ha permès incrementar considerablement els premis en metàl·lic. Un cop més, l’editorial A4 Edicions ha col·laborat amb la impressió del llibre, el qualels assistents podran comprar a la sortida de l’acte. Per la seva banda, l’Institut Camoes de Portugal col·labora també amb una dotació econòmica per als premis en llengua portuguesa.

Entrega de premis al concurs literari Sant Jordi 2017

Entrega de premis al concurs literari Sant Jordi 2017

En total, s’atorguen més de quatre mil euros, repartits en les quatre modalitats premiades (Narrativa, Poesia, Teatre i Assaig) de les dues categories que hi participen (majors i menors de 15 anys), independentment de la llengua emprada: català, castellà o francès. El guanyadordel primer premi s’emporta 300 euros, mentre que el guanyador del segon obté 150 euros. A més, es concediran un màxim de dos accèssits de 50 euros per modalitat i categoria.

D’altra banda, els premis especials en llengua anglesa i llengua portuguesa consisteixen en un primer premi de 300 euros i un segon premi de 150 euros per a cada categoria de participants, independentment de la modalitat per la qual es presentin.

A l’acte han estat presents, entre d’altres, l’Ambaixador i la Consellera d’Educació de l’Ambaixada d’Espanya a Andorra, En Manuel Montobbio de Balanzó i Na. Yolanda Varela Tortajada, respectivament, el Ministre d’Educació i Ensenyament Superior del Govern d’Andorra, Molt. Itre. Eric Jover Comes, i la representant de l’àrea social de BOMOSA Societat Filantròpica, Na Beatriz Sans Bea.

 

La vostra opinió

TENS ALGUN PROJECTE A ON COMPARTIM VALORS?

ESCOLTEM LES TEVES IDEES, FEM CRÉIXER ELS TEUS PROJECTES

Subscriu-te a la newsletter