Sergi Figueres, Co-Fundador i CEO de Worldcoo, l’empresa social catalana que desenvolupa i implementa diferents canals de recaptació per ajudar a les ONG a finançar els seus projectes, i Turi Mora, Fundador d’Univers Bomosa, que destina els beneficis de les seves empreses (l’espai de coworking Hive Five, Bio Bio d’alimentació ecològica i BMS Consultoria Estratègica), a BOMOSA Fundació, han signat aquest matí un acord de col·laboració per implementar l’Arrodoniment Solidari a Andorra i, així, ajudar a diferents entitats socials del Principat en els seus projectes solidaris.

Com ha explicat Sergi Figueres, Co-Fundador i CEO de Worldcoo, “l’Arrodoniment Solidari és el principal canal de recaptació que desenvolupa i implementa Worldcoo. Es tracta d’un innovador mecanisme que permet que, cada vegada que s’utilitza la targeta com a mitjà de pagament, es pugui arrodonir l’import final de la compra. Així, es poden destinar els cèntims restants a una causa social de manera directa, senzilla i transparent”. A més d’aquest sistema, Worldcoo ofereix altres canals de recaptació enfocats al món online.

BOMOSA-WOLDCOO01

Per la seva banda, el Fundador d’Univers Bomosa, Turi Mora, ha destacat que “l’objectiu d’aquest acord és ajudar a les principals entitats socials d’Andorra a trobar els recursos econòmics necessaris per tal d’impulsar els seus projectes socials i mediambientals, gràcies a la col·laboració de la societat andorrana i mitjançant empreses del país que compateixen els nostres mateixos valors de fer més accessible una forma de vida saludable, sostenible i digna per a les persones”.

Beneficis oberts a tothom

A través d’aquesta nova col·laboració, Worldcoo espera ampliar la seva xarxa de contactes amb ONG amb presència al Principat d’Andorra, de la mà d’un partner amb experiència en projectes solidaris com és Univers BOMOSA. Com ha explicat Albert Batalla, director de BOMOSA Fundació i de BMS Consultoria Estratègica, “el proper dimarts 16 de febrer a les 18h, explicarem aquest nou projecte a les principals associacions del Principat, que poden inscriure’s a la jornada mitjançant el següent enllaç: https://arrodonimentsolidari.eventbrite.es”.

Un sistema internacional pioner

A l’Estat espanyol més de 4.500 establiments comercials repartits per tot el territori ofereixen aquest nou mecanisme de donació. Supermercats com Grup Bon Preu -a través de les insígnies Bonpreu i Esclat-, Caprabo, Condis, Eroski o Valvi; la botiga de decoració muymucho i de moda esportiva Wala; la cadena de restaurants Viena o l’empresa estatal Correos –entre d’altres- ja ofereixen aquesta i altres solucions de Worldcoo.

A dia d’avui, aquesta empresa registra una donació cada segon; una xifra que ha permès recaptar, al llarg del passat 2020 –un any marcat per la crisi provocada per la Covid-19–, més de 2,5M€. Mitjançant Worldcoo i, gràcies a aquests tipus d’acords amb empreses de tot tipus, s’ha pogut col·laborar amb associacions molt prestigioses. Per exemple, Save the Children, Aldeas Infantiles SOS, Creu Roja o Street Child, entre altres. Així com amb entitats com la Fundació Clínic per la Investigació Biomèdica o la Fundació IrsiCaixa i l’Institut de Recerca, ambdues de l’Hospital Germans Trias i Pujol. En total, Worldcoo compta amb l’acord de més de 300 ONG locals i internacionals.

De fet, un dels objectius de Worldcoo per aquest 2021 és iniciar la seva expansió internacional a països com Itàlia, Holanda, Equador o Andorra, sent aquest darrer el primer país on la companyia s’implementarà.

Si ets responsable d’una ONG o entitat social del país i vols conèixer més sobre l’Arrodoniment Solidari, recorda que tens una trobada virtual:

Dimarts 16 de febrer | 18h

https://arrodonimentsolidari.eventbrite.es

Vols conèixer més sobre aquest projecte solidari?

RESSÒ MEDIÀTIC

Altaveu

Ana Economia

Andorra Difusió

Ara Andorra

Bon Dia

Cadena SER Andorra

Diari d’Andorra

El Periòdic d’Andorra

Ràdio Valira

The World News

DESCÀRREGUES

La vostra opinió

TENS ALGUN PROJECTE A ON COMPARTIM VALORS?

ESCOLTEM LES TEVES IDEES, FEM CRÉIXER ELS TEUS PROJECTES

Subscriu-te a la newsletter