Els establiments Veritas i Bio Bio, del grup Bomosa, han estat els primers en aconseguir el distintiu d’establiments col·laboradors amb el Pla Nacional de Residus, que atorga el Ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat.

La ministra Sílvia Calvó i el fundador d’Univers Bomosa, Bonaventura Mora, han signat aquest dilluns un conveni marc de col·laboració pel qual Bomosa es compromet a desenvolupar un pla d’acció a tres anys relatiu a la prevenció, divulgació i gestió de residus alineat al Pla Nacional de Residus. A més, han signat un conveni concret per als establiments hotelers Bio Bio, i un altre per al centre comercial Veritas, gràcies als quals se’ls atorga un distintiu per les bones pràctiques en aquest àmbit.

Calvó ha assenyalat que amb la creació d’aquest distintiu es vol reconèixer aquells establiments que demostrin una gestió sostenible relacionada amb els residus i alhora donar una imatge de qualitat ambiental i aportar als establiments un valor afegit. Així, avui s’ha reconegut l’esforç per part de Bio Bio i Veritas en la posada en funcionament de les diferents accions de prevenció i reciclatge.

El conveni amb Bio Bio vol afavorir la prevenció de residus i el reciclatge, i l’empresa es compromet a portar a terme un Pla de Gestió del Malbaratament i de Residus 2019-2022.

El Pla de Gestió del Malbaratament i de Residus 2019-2022 de BIOBIO vol incidir en la reducció del malbaratament d’aliments, el tractament dels residus orgànics, la minimització dels residus plàstics i el foment del reciclatge. Encara que el desenvolupament del Pla s’estendrà a tots els centres d’elaboració d’aliments i de restauració gestionats per BIOBIO, les primeres actuacions es portaran a terme a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell. Entre les ja iniciades destaca la formació del personal, la substitució de les bosses de plàstic per altres de paper reciclat i l’eliminació de les canyes i les culleretes de plàstic.

Pel que fa al conveni amb Veritas, després d’un gran esforç i una excel·lent tasca, VERITAS ha dut a terme les accions necessàries per al compliment de les condicions per al foment de la prevenció i foment del reciclatge, exigides pel Ministeri, per a l’obtenció del distintiu. Veritas ha estat el primer establiment comercial del Principat en aconseguir el distintiu.

 

Amb aquestes accions, Univers BOMOSA dona un nou pas endavant en la persecució dels seus valors i en la ferma lluita per la millora social i mediambiental al Principat.

Més informació:

 

Ràdio:

AraiAquí RNA | https://bit.ly/2rH7BI2

La Tertúlia Ràdio Valira | https://bit.ly/2EtJvrZ

L’hora sostenible Ràdio Ser Andorra | https://bit.ly/2FYtzAm

 

TV:

La Rotona ATV |  https://bit.ly/2Bs9v3I

La vostra opinió

TENS ALGUN PROJECTE A ON COMPARTIM VALORS?

ESCOLTEM LES TEVES IDEES, FEM CRÉIXER ELS TEUS PROJECTES

Subscriu-te a la newsletter