Convocats pel Col·legi Espanyol María Moliner i la Conselleria d’Educació de l’Ambaixada d’Espanya a Andorra, l’acte ha estat presidit per el Molt Il·lustre Senyor Eric Jover Comas, ministre d’Educació i Ensenyament Superior del Govern d’Andorra; l’Excm. Senyor Manuel Montobbio de Balanzó, ambaixador d’Espanya a Andorra; la Sra.
Yolanda Varela Tortajada, consellera d’Educació de l’Ambaixada d’Espanya a Andorra, i la Sra. Beatriz Sans Bea, en representació de la Fundació Privada Bonaventura Mora Sagués (BOMOSA).

A l’acte han assistit, a més, en representació de l’Institut Camões de Portugal, la Sra. Filipa Soares, coordinadora de l’ensenyament del portuguès com a llengua estrangera a Espanya i Andorra, i el Sr. Iñaqui Chimeno, vicedirector del Col·legi Espanyol María Moliner. L’acte ha comptat amb la presència de l’escriptor Joan Peruga, que ha actuat com a ponent convidat.

Els premis Sant Jordi tenen l’objectiu de promoure i estimular les inquietuds literàries dels joves del país, fomentar el gust per la lectura i facilitar-ne la seva manifestació en les tres llengües de cultura del país: català, castellà i francès. També inclouen un premi especial per a les obres escrites en anglès i portuguès.

Enguany, hi han participat els alumnes d’Educació Secundària, Batxillerat i Formació Professional de tots els centres del Principat dels tres sistemes educatius, i s’hi han presentat un total de 446 obres, 175 escrites en castellà, 251 en català, 11 en francès, 5 en anglès i 4 en portuguès.

Aquest any, a més, l’acte ha comptat amb la participació de l’historiador, professor i escriptor andorrà, Joan Peruga, un dels autors més prolífics del país.

La dotació econòmica que any rere any realitza la Fundació Privada Bonaventura Mora Sagués als guardons, permet contribuir als premis en metàl·lic. Un cop més, l’editorial A4 Edicions ha col·laborat amb la impressió del llibre, el qual els assistents han pogut adquirir en finalitzar l’acte. Per la seva banda, l’Institut Camões de Portugal col·labora també amb una dotació econòmica per als premis en llengua portuguesa. A més, l’Associació de Famílies del Col·legi Espanyol María Moliner ha patrocinat els premis del concurs d’il·lustracions per al cartell de promoció dels premis i per al llibre.

En total, s’han atorgat més de 3.500 euros, repartits en les sis modalitats premiades (Narrativa, Poesia, Teatre i Assaig, Premi Especial Llengua Anglesa i el Premi Especial Llengua Portuguesa) de les dues categories que hi participen (majors i menors de 15 anys), independentment de la llengua emprada: català, castellà o francès. El guanyador del primer premi s’ha emportat 300 euros, mentre que el guanyador del segon ha obtingut 150 euros.
A més, s’han concedit un màxim de dos accèssits de 50 euros per modalitat i categoria.

D’altra banda, els premis especials llengua portuguesa han consistit en un primer premi de 300 euros i un segon de 150 euros; en aquesta ocasió, tots dos premis per la modalitat de narrativa. En llengua anglesa s’ha donat un únic premi de 120 euros.

L’auditori ha estat ple d’estudiants participants, professors, amics i familiars dels premiats.

L’acte als mitjans de comunicació d’Andorra:

La vostra opinió

TENS ALGUN PROJECTE A ON COMPARTIM VALORS?

ESCOLTEM LES TEVES IDEES, FEM CRÉIXER ELS TEUS PROJECTES

Subscriu-te a la newsletter