Has sentit a parlar de La Bicicletada?

Tornar al llistat

Aquesta és la setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, i un any més el món sencer es disposa a organitzar activitats per promoure els hàbits de mobilitat més sostenibles i més segurs. És important trobar alternatives a tot allò que fa mal bé el Medi Ambient, com per exemple, fer ús dels nostres peus per desplaçar-nos, utilitzar el transport públic, moure’s amb un vehicle elèctric o anar amb bicicleta.

La Bicicleta

Aquesta és la protagonista de la jornada per la sostenibilitat que es va celebrar a Andorra el passat dissabte 17 de setembre. Més coneguda com La Bicicletada, un any més ha aconseguit assolir el seu objectiu de la trobada: conscienciar a Andorra per una mobilitat més sostenible i al mateix temps gaudir d’un esdeveniment lúdic i festiu per a totes les edats.

L’esdeveniment va ser una autèntica festa. 231 ciclistes van sortir alhora del Parc Central iniciant la seva marxa. La jornada va estar plena de sorpreses: els col·laboradors de La Biciletada van omplir la jornada amb obsequis, regals i un deliciós esmorzar pels participants, contribuint d’aquesta manera en l’èxit de l’esdeveniment.

Per què la bicicleta?

  1. És saludable. Les persones que incorporin la bici com a mitjà de transport habitual es beneficien de una millora de la salut física. Es redueix el risc d’infart i pot prevenir que apareguin hernies discals. També, repercuteix a la salut mental: el cervell s’oxigena més i per tant, permet pensar amb més facilitat. Els ciclistes són un exemple de vida sana i dedicació.
  2. És econòmica. Per la bicicleta només hem de pensar en la inversió inicial, però aquesta i el seu manteniment són infinitament menors que la resta de mitjans privats o públics que requereixen combustible. A la bicicleta, les nostres cames són la benzina.
  3. És sostenible. Pedalejar a més de ser saludable pel nostre cos, econòmic per les nostres butxaques i una forma d’escapar del estrés, és ecològic. Desplaçar-se en bicicleta comporta 0 emissions, al contrari que desplaçar-se amb cotxe o inclús en transport públic, que encara que provoquem un nivell més baix d’emissions, també contaminem.
20160913-el-periodic-dandorra-vehicles-electrics-bicicletada
email

Contacte Departament de Premsa de Bomosa

info@bomosa.ad

Categories

Vols donar suport a un dels nostres projectes?

Subscriu-te a la newsletter