Aquest dimarts 16 de febrer Bomosa i Worldcoo van explicar en què consisteix l’Arrodoniment Solidari. L’objectiu era donar a conèixer aquest sistema tan exitós de Worldcoo, a les vint-i-dos associacions del Principat que van participar-hi.

Albert Batalla, d’Univers BOMOSA, va explicar que “l’arrodoniment solidari serà una eina per ajudar a la millora de l’activitat de les entitats socials d’Andorra i que porti valor afegit al país i a les persones que més ho necessiten”.

Claudia Cruces, Directora de les relacions amb les ONG de Worldcoo va explicar com funciona l’arrodoniment. “A través del pagament amb la targeta de crèdit, es poden donar els cèntims per arrodonir la quantitat que es paga, a un programa social de determinada associació”. Un sistema que també funciona amb l’e-commerce. I, fins i tot, “fent una donació directament a una pàgina web de Worldcoo on es publiquen els programes”, com va afegir Cruces.

“Worldcoo col·labora amb 4.500 botigues i més de 300 ONGs i s’han registrat més de 20 millions de donacions”

Quines associacions hi poden participar?

S’ha d’estar donat d’alta des de fa dos anys i tenir un web. I, a més, que l’equip de l’organització rendeixi comptes i s’adapti a la llei de protecció de dades i la legislació vigent en matèria de transparència.

Una vegada l’ONG estigui enregistrada i hagi presentat el seu projecte (no han de ser per a despeses corrents), Worldcoo presenta els programes a les empreses que hi col·laboren. Sempre tenint en compte els seus valors i projectes i, també, el seu tipus de client. Es tracta de supermercats, botigues de moda, hostaleria, benzineres…

Un projecte amb molta comunicació

En aquell moment, es comunica la campanya de l’Arrodoniment Solidari a les xarxes i al web de Worldcoo i als establiments. La comunicació passa per tenir en compte els clients, els caixers, per exemple, dels supermercats i, els mitjans de comunicació. Anna Moragas, responsable de Comunicació i RRPP en Worldcoo, va explicar en detall els materials que s’utilitzen, com “cartells al datàfon o als vinils de separació, flyers, etc.”. Això pel que fa a la cartelleria al punt de venda. Però també es treballen les xarxes socials. “Ens ajuden a centralitzar les ajudes que rebem, per informar i donar les gràcies a les persones que han participat”. I, també, la comunicació amb els mitjans de comunicació, per tal de deixar clar que és un sistema transparent i ràpid.

Una vegada s’hagi assolit l’objectiu econòmic o temporal del projecte, l’associació ha de presentar un informe final del projecte, per tal de rebre la quantitat íntegra de la donació.

Tant els responsables de BOMOSA com de Worldcoo van agrair la nombrosa participació d’entitats així com l’interès mostrat en el torn de preguntes.

Si treballes a una associació, i vols rebre més informació, pots adreçar-te a qualsevol d’aquests e-mails:

lidia.miralles@bomosa.ad

albert.batalla@bomosa.ad

claudia.cruces@worldcoo.com

anna.moragas@worldcoo.com

La vostra opinió

TENS ALGUN PROJECTE A ON COMPARTIM VALORS?

ESCOLTEM LES TEVES IDEES, FEM CRÉIXER ELS TEUS PROJECTES

Subscriu-te a la newsletter