El  dia 9 de març, el diari Bon Dia publica un reportatge sobre la tasca de l’Associació GosSOS, gestora des del passat setembre de la gossera oficial del Principat d’Andorra.

A l’article, la periodista Meritxell Prat entrevista el pilot de motos Pol Espargaró, que és vocal de l’Associació. En relació als 21 gossos que hi ha en aquests moments a la gossera, explica que “ens agradaria que tots estiguessin en cases d’acollida”. De moment, però, han de romandre a la gossera en les millors condicions possibles per a la qual cosa es necessiten “els diners dels associats”.”

Espargaró ha compartit tota la seva vida amb gossos i ara té una Husky, l’Eina, que porta dibuixada a un casc de moto.

Gràcies a les col·laboracions, s’ha pogut “posar calefacció dins les gàbies per mitigar el fred i també s’ha començat a cobrir el petit espai que hi ha a cada gàbia perquè els cans puguin sortir”. A més, “s’ha repassat tota la part elèctrica, s’ha posat un contenidor per al menjar lliure d’insectes, s’han posat llits de plàstic per als gossos dins les gàbies…”. Encara, però, queden coses per fer, per tal de millorar les condicions en què viuen aquests animals.

Espargaró anima a col·laborar de diferents maneres

El pilot de motos ha explicat que és important que les persones amb consciència animalista s’assoiïn a GosSOS. Espargaró ha recordat però, que es pot col·laborar amb l’Associació GosSOS de diferents maneres: “Des de voluntaris que venen aquí a passejar els gossos donant-los el caliu que necessiten, gent que n’acull a casa, donacions d’aliments, de material… Tothom qui vulgui pot ajudar de la manera que pugui. Els animals, a part dels diners, necessiten caliu humà”.

L’adopció, però, és la solució més idònia per a aquests animals de companyia. Des del setembre de l’any passat, s’han registrat 14 adopcions. Els interessats poden venir a la gossera a conèixer els animals abans de portar-los a casa seva. A més, els responsables de la gossera assessoren la persona interessada per tal que esculli el gos que millor s’adapti a ell. D’aquesta manera, es fomenta el civisme, ja que, com explica Espargaró, un gos “no és una joguina. És una responsabilitat molt gran i a vegades molta gent no n’és conscient”.

Una vegada s’ha adoptat un gos, el propietari no ha de pagar la taxa d’animals de companyia en molts Comuns d’Andorra, gràcies a les gestions que ha realitzat la pròpia Associació.

Des d’aquí volem agrair aquesta publicació al diari Bon Dia i a la seva periodista Meritxell Prat!

La vostra opinió

TENS ALGUN PROJECTE A ON COMPARTIM VALORS?

ESCOLTEM LES TEVES IDEES, FEM CRÉIXER ELS TEUS PROJECTES

Subscriu-te a la newsletter