El president de l’Univers BOMOSA Turi Mora ha rebut, de la mà del director general de FEDA Albert Moles, el segell Llum Verda que acredita que el 100% de l’energia elèctrica que consumiran les empreses del grup a partir d’ara serà d’origen renovable, concretament de la central hidroelèctrica de FEDA. D’aquesta manera Hive Five, BMS Consultoria Estratègica, BIOBIO, Àspid i BOMOSA Fundació reduiran les seves emissions de CO2 generades al llarg de l’any.

El distintiu de Llum Verda és emès per FEDA i certificat per l’Oficina de l’Energia i el Canvi Climàtic del Govern d’Andorra per reconèixer la contribució que es fa a la sostenibilitat i al foment de la producció renovable en el marc de les mesures implementades pel Govern per promoure la transició energètica i combatre el canvi climàtic. Es tracta d’un pas més per afavorir la implicació en la transició energètica d’una forma fàcil i assequible, sense menystenir els esforços en estalvi i eficiència energètica.

Amb l’obtenció d’aquest certificat, Univers BOMOSA reforça no només el seu compromís amb les energies renovables i la gestió ambiental, sinó també es converteix en un pas més vers la sostenibilitat, valor inherent a l’ADN de les diferents empreses i projectes que formen part del grup empresarial en la seva visió d’aconseguir crear una societat andorrana solidària i un futur millor, en un ecosistema sostenible i perdurable en el temps. Cal recordar que des de l’any 2020 l’Univers BOMOSA calcula i compensa voluntàriament la seva petjada de carboni.

Durant l’acte d’entrega del segell Turi Mora ha destacat que “aquest segell està alineat amb el nostre model de projectes empresarials, compromesos i alineats amb la política ambiental del país i fent accessible una forma de vida més saludable i sostenible per a tothom. Amb aquesta acció enfortim el nostre compromís en la lluita contra el canvi climàtic a la vegada que contribuïm als objectius de desenvolupament sostenible”.

Per la seva part, Albert Moles, director general de FEDA, ha explicat que ”el segell Llum Verda és una proposta per a que les empreses demostrin la seva implicació amb la sostenibilitat, amb la garantia que cada kWh està produït amb una font renovable i l’objectiu d’incentivar la seva producció”. Així mateix, Moles ha recordat que l’aposta per la sostenibilitat comença per l’estalvi i per la pròpia producció.

Un segell extrapolable als hivers

La certificació de Llum Verda a Hive Five, l’espai de coworking ubicat a l’edifici BOMOSA-ALBA, permet incloure a les empreses i usuaris que porten a terme la seva feina íntegrament des del seu punt de treball, ja que el seu consum d’energia es produeix en el seu dia a dia a Hive Five.

En el cas de BIOBIO, el certificat de Llum Verda es convertirà en un segell més que acumulen els àpats sortits de la cuina central d’Encamp; la primera cuina 100% ecològica en obtenir la certificació europea per a la producció d’aliments ecològics, l’ECOCERT.

La vostra opinió

TENS ALGUN PROJECTE A ON COMPARTIM VALORS?

ESCOLTEM LES TEVES IDEES, FEM CRÉIXER ELS TEUS PROJECTES

Subscriu-te a la newsletter